×

Otthon

3 szuper módszer az inox borítás tisztítására

Az inox borítás elegánssá teszi a leghétköznapibb konyhai gépet is. Ám az elegancia egy olyan tulajdonsággal párosul, amely nagyon bosszantó lehet a hétköznapokban. Azért van rá megoldás.

Egy inox tűzhely, hűtő vagy kenyér pirító páratlanul elegánssá varázsolhatja a konyhánkat. Ráadásul ezeket még drágábban is árusítják, mint ugyanazt a gépet csak hagyományos fehér borítással. Az eleganciát meg kell fizetni. Ám arról nem szól a fáma, hogy a tisztán tartása kész tortúra lehet.

Fotó: shutterstock/ FotoDuets

Ugyanis az inox felületen úgy megmaradnak az ujjlenyomatok, hogy bármely helyszínelő csapat rimánkodna érte egy-egy bűntény helyszínén. Ráadásul megszabadulni sem oly könnyű tőlük, pláne, ha még van rajta egy kis zsírfolt is.

Összegyűjtöttünk három módszert, amely segíthet a takarításban. Az egyik a babaolaj, amelyet egy puha rongyra kell csepegtetni. Töröld át ezzel az inox felületet, majd egy másik tiszta és puha ronggyal alaposan töröld át.

Hatékony megoldás az inox tisztítására az ecetes víz is. Ehhez szükséged lesz egy deci ecetre, fél liter vízre és egy permetezős flakonra. Keverd össze a vizet, tedd a flakonba és spricceld rá a felületre. Töröld le puha ronggyal és láss csodát, ragyogó lesz ismét a szürke, csillogó, fémes felület.
Ugyanezt a hatást érheted el, kotyvasztás nélkül, ha alkoholos ablaktisztítót használsz. Ezt is csak rá kell permetezni a tisztítandó felületre és egy puha ronggyal letörölni.

Plusz egy tipp: végy egy egyszerű szivacskendőt, amelyet langyos vízben öblíts át. Ezzel ess neki a felületnek. Néhány áttörlés után csíkmentesen szárad mindenféle vegyszer nélkül.