Otthon

Egy kis etno hangulat a lakásban

Az etno stílus lényege alapvetően a népies motívumok és hagyományos anyagok becsempészése a dekorációba. Az etnóval otthonosabbá és különlegesebbé tehetjük a lakás atmoszféráját.

Lássuk, milyen merész színekkel és izgalmas elrendezéssel fűszerezhetjük meg az otthonunkat.

Így dobd fel vele a hálószobát!

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

Érdemes beszerezni a hálószobába a fából és kötélből készült tárolókat, amik kisebb helyet foglalnak, mint a szekrények. Az etno stílushoz elmaradhatatlanok még a vidám színű és mintájú textíliák. Az ágyat vessük be egy etno motívumokkal díszített ágytakaróval, és tegyünk rá minél több díszpárnát. A franciaágy mögötti falon pedig különlegesen jól mutat egy fából készült keret és a benne vízszintesen elhelyezett kötelek vagy egy falra akasztott bohém szőnyeg!

Etno stílusú nappali

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

A nappaliban csodásan mutat a világos faparketta és persze a marokkói kék-zöld színű, élénk mintájú szőnyegek együttese. Válasszunk szőttes anyagból párnákat és nádból készült karosszéket. Ha elég bátrak vagyunk, akár még egy textil anyagból készült függőágyat is betehetünk a nappaliba, hogy fokozzuk az etno hatást. A lámpa kiválasztása sem mindegy, válasszuk a fonott anyagból készült mennyezeti lámpákat és kis állólámpákat!