Otthon

Illeszd be a sólámpát a lakásod hangulatába

A sólámpa jóval több annál, minthogy kellemes hangulatot teremtő fényforrás. Nagyon jó hatással van az egészségünkre. Érdemes ezért a lakberendezés részévé tenni. Mutatunk néhány remek megoldást.

A légúti problémákkal küzdőknek javasolt a sólámpa használata, ám az sem elhanyagolható, hogy remek hangulatfényt is ad. Számos formában elérhető, akár mécsestartóként is. Érdemes beilleszteni otthonunk berendezésébe mindkét tulajdonsága okán is. Mutatunk néhány ötletet, hogy miként hasznosítható a sólámpa az otthonunkban.

Dolgozó asztalra

Fotó: shutterstock/achiczko

Amennyiben otthonról dolgozol, úgy elengedhetetlen, hogy legyen egy kényelmes íróasztalod. Et pedig tovább fokozhatod azzal, hogy egy kisebb sólámpát is elhelyezel rajta. Nem csak jó hangulatot teremt a szürke hétköznapokon, de a légzőszervednek is jót tesz.

Olvasó sarok

Fotó: shutterstock/byAZ3

Ha van egy olvasó sarkod, pláne, ha az egy szélesebb ablakpárkány, akkor ki ne hagyd onnan a sólámpát. Sőt sólámpákat, mert érdemes oda többet is elhelyezned.

Hálószoba

Fotó: shutterstock/New Africa

Természetesen a hálószobából sem hiányozhat a sólámpa. A jó alváshoz is hozzájárul, pláne ha épp náthás, influenzás lennél, vagy bármilyen légúti problémával küzdenél. Mindazonáltal kiváló hangulatfényt teremt, amely a hálószobában ne utolsó szempont. Így jön össze a kellemes a hasznossal.