Otthon

Ezeket a csodás virágokat érdemes elültetni ősszel

Most már hivatalosan is beköszöntött az ősz, de egyes virágokat még az indián nyár végéig érdemes elültetni, hogy egészen a téli időszak kezdetéig gyönyörködhessünk bennük.

Lássuk ezeket a színes növényeket, melyek kifejezetten az őszi szezonban hoznak virágokat!

Lampionvirág

Fotó: shutterstock/Harry Huber

Ez a dísznövény akár 60 centiméteresre is megnőhet, és a lombhullást követően is megtartja különleges, narancssárga lampionra emlékeztető terméseit.

Varjúháj

Fotó: shutterstock/Valsib

Ez a csodás ciklámen virágú növény egészen október elejéig virágzik. Legjobb, ha évelőágyba, sziklakertbe, kőedényekbe vagy ablakládákba ültetjük, de normál kerti talajban is jól fejlődik.

Őszirózsa

Fotó: shutterstock/sasimoto

Az őszirózsa a leggyakoribb dísze a kertnek az őszi időszakban. A legismertebb fajok közé tartozik a csillagőszirózsa, melynek kék, lila vagy rózsaszín virágai október elején fejezik be nyílásukat. Az őszirózsák nem igényelnek sok törődést, és kavicsos talajban is kinőnek.

Krizantém

Fotó: shutterstock/Irina Malikova

A krizantémoknak sok fajtája ismert, de talán a legnépszerűbb az őszi krizantém, ami cserepes növényként is tartható. A növény magassága a 20 centimétertől egészen a másfél méterig is terjedhet. A krizantém virágai a szivárvány színeiben pompáznak, létezik sárga, rózsaszín, piros, narancssárga, fehér, sőt ezeknek a keveréke is!