Otthon

Az idei szezon legszebb lámpatrendjei

Egy jól megválasztott lámpa megteremtheti a szoba kellemes hangulatát. Mindezen túl egy-egy különlegesebb darab valódi éke is lehet a szobának.

A lámpák nem csupán a dekorációért felelősek, de térformáló szerepet is betölthetnek. Összegyűjtöttük, hogy a különböző helyiségekbe melyik dizájnos lámpákat érdemes választani!

Hatágú klasszikus csillár

Fotó: shutterstock/KUPRYNENKO ANDRII

Ez az elegáns, mennyezetről lelógó csillár meghatározó eleme a szobának. Nem is ajánlatos túl sok további extrával fokozni az összhatást, letisztult formájú, világos színű bútorok és kevés dísztárgy társaságában érvényesül igazán.

Fali hangulatlámpák a fürdőben

Fotó: shutterstock/terekhov igor

A legjobb választás a fürdőszobába a beépíthető lámpák, melyek legfontosabb funkciója a megfelelő hangulat megteremtése. Vásárolhatunk beépíthető kis lámpa szetteket, melyeket a tükör és a mosdó felett helyezzünk el. A kád vagy zuhanyzó köré pedig a vízvédelemmel ellátott beépíthető lámpákat ajánljuk.

Különleges álló- és olvasó lámpák a hálószobába

Fotó: shutterstock/brizmaker

A háló tökéletes teret nyújt, hogy kísérletezzünk a különböző stílusú álló lámpákkal. Érdemes az ágyneműhöz és a díszpárnákhoz választani ezeket a darabokat, hogy minél teljesebb legyen az összkép, és azáltal a pihenés is. Az alacsonyabb hálószobákba a mennyezeti lámpákat ajánljuk, amelyektől a helyiség optikailag nagyobbnak tűnik.