Otthon

Ezeket szerezd be, ha esőben bringáznál

Ősszel már esősre fordulhat az időjárás. Ennek ellenére egyre többen döntenek úgy, hogy mégis kerékpárral közlekednek. Ehhez csak egy-két kiegészítő szükséges és száraz lábbal érkezhetünk meg.

Mondhatjukúgy, hogy nincs rossz időjárás a kerékpározásra, csak rosszul megválasztott öltözék. Így van ez az esős napokkal is. Nem lehetetlen ekkor is bringázni, ám fontos egy-két speciális védőfelszerelés. Így akár szárazon is megérkezhetünk az úti célunkhoz.

Fotó: shutterstock/Popartic

Az első és legfontosabb egy kerékpáros esőkabát. Azért kell kifejezetten kerékpáros, mert azokat pont úgy fejlesztették ki, hogy az ülő testhelyzetben, ellenszélben is védjen. Ráadásul ezeket láthatósági kiegészítőkkel is ellátják, így a szürke látási viszonyok közt is jól látható az, aki viseli. Ráadásul a kapucniját is úgy alakították ki, hogy hatékonyan védjen az esőtől, de ki is lássunk alóla.

Maradjon száraz a nadrágos és cipőd is

Egy vékony vízálló védőnadrág is jól jön, így biztosan száraz marad a nadrágunk. Ezt megvásárolhatjuk a nagyobb sportszer boltokban. Van olyan nadrág, amely egyben kamásli is, vagyis rá lehet húzni a cipőnkre is, így az is védve van a víztől. Ha nincs ilyen rajta, akkor vagy vízálló cipő a megoldás vagy pedig külön is lehet a cipőkre kamáslit venni. De adott esetben két zacskó is megfelel, ami a lábunkra húzunk.

Láss tisztán!

Egy fehér, de még jobb, ha sárga lencséjű szemüveget is beszerzünk. Ez megakadályozza, hogy a víz a szemünkbe folyjon. A sárga még világosítja is a szürke fényviszonyokat.

Legyen vízálló a csomagod is

Amennyiben hátizsákkal közlekedünk, akkor arra is szükséges védő zsák, amelyet szintén sportboltokban kaphatunk. Vannak már olyan hátizsákok is, amelyek eleve esővédővel felszereltek. Így a benne lévő holmijaink teljes biztonságban vannak. Ugyanígy, ha a csomagtartóra szerelt kerékpáros táskánk van, abban is kell lennie ilyen esővédőnek. Esetleg vízálló anyagból készült.

Ezekkel a felszerelésekkel nyugodtan elindulhatunk bringázni a legnagyobb esőben is.És soha ne feledd bekapcsolni esőben a lámpákat, hogy jobban lássanak.