×

Otthon

El sem hinnéd miket tisztíthatsz meg baba samponnal!

Kellemes illatú, lágy és még a szemünket se csípik a babasamponok. Ám nem csak a babák fejbőrének tisztán tartására használhatók, de a háztartásban is jól jön sok esetben.

El sem hinnéd mi mindent meg lehet tisztítani baba samponnal. Így érdemes otthon mindig tartani belőle egy flakonnal.

Fotó: shutterstock/matka_Wariatka

Sminkecsetek

A sminkecseteket rendszeresen ajánlott tisztítani, mert különben fertőzések melegágya lehet. Ha azt akarod, hogy hosszú életűek legyenek, akkor használj hozzájuk babasampont. Nem csak puhák, de jó illatúak is lesznek tőle. Ugyanez igaz az alapozó szivacsokra, fésűkre és hajkefékre is.

Csillogó fémek

Kissé megfakultak már a rozsdamentes edényeid, esetleg megtisztítanád az ezüst ékszereid? Akkor is jól jön a babasampon. Persze kell hozzá még egy kis szódabikarbóna. Keverjük össze úgy, hogy sűrű, de még folyékony paszta legyen belőle. Egy puha rongy segítségével dörzsöljük át a fémeket, majd öblítsük le. Ragyogni fognak a művelet után.

Csillogó cipők

A cipők tisztításában is nagy hasznát veheted a baba samponnak. Elsősorban bőr és műbőr cipőknél ajánlott. Tegyél pár csepp sampont egy puha rongyra és azzal töröld át a cipőt. A benne lévő olajok csillogóvá varázsolják a lábbelit.

Ha pedig nem működik a cipzár, akkor arra is megoldást jelent. Pár cseppnyi adaggal érdemes bekenni, utána akadálytalanul suhan majd a villámzár.