×

Otthon

Helyezd biztonságba a fotóid

Ma már nem elsősorban papírképeken őrizzük meg a fontos pillanatokat, hanem digitálisan. Ám ahhoz, hogy örök emlék maradjon ezeket az elektronikus felvételeket is biztonságba kell helyezni.

Régebben a különböző albumok szolgáltak arra, hogy biztonságosan megőrizzék azokat a fotókat, amelyek a szívüknek kedves volt. Analóg gépekkel persze még nem készítettek csupán néhány fotót, például a nyaralásról vagy épp a vacsorájukról és persze nem is landoltak egyből a közösségi oldalakon.

Ám attól még, hogy korlátlan mennyiségű fotót készíthetünk bármiről, akkor is vannak olyanok, amelyeket féltünk és szeretnénk sokáig megőrizni. Azért, mert a telefonunkon vagy a számítógépünkön vannak ezek a fotók, még nem feltétlenül vannak biztonságban. Elromolhat, ellophatják és akár tönkre is mehet a gép, így elveszhetnek a megörökített pillanatok.

Fotó: shutterstock/REDPIXEL.PL

  • Az alapszabály az, hogy a digitális fotókat több helyre kell elmenteni. Nem elég, hogy a telefonon vagy a számítógépen van, érdemes egy nagyobb kapacitású pendrive-ra, esetleg SD- vagy microSD-kártyára kimenteni.
  • Az is megoldás lehet, hogy biztonsági másolatot készítünk és egy külső merevlemezre is feltesszük.
  • A felhőszolgáltatást is használhatjuk, hogy tároljuk ott a fotóinkat. Ebben az esetben érdemes azt választani, hogy automatikusan oda mentse az elkészített fotóinkat a telefon. Így szinte nincs is gondunk vele. Erre pedig több ingyenes lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Ilyenek az Apple iCloud, a Microsoft OneDrive, a Google Photos, a Flickr, a Dropbox és az Amazon’s Prime Photos.
    Akkor érdemes már fizetős tárhelyszolgáltatást igénybe venni, ha nagyon sok fotót, vagyis több ezernyit szeretnénk tárolni.
  • Ha pedig van még sok papírképed, akkor digitalizáld őket. Így azokat is biztonságban tudhatod majd.