Otthon

A legújabb csalás a nőket célozza meg

Az internetes csalók nem adják fel, most újabb módszerrel próbálnak meg az adatainkhoz férkőzni. A nőket célozták meg fondorlatos módon és az Aldi nevével élnek vissza.

A koronavírus-járvány óta több módon is megpróbáltak internetes bűnözők adatokat kicsalni és megkárosítani hiszékenyeket. Most újabb formáját választották az átverésnek és az Aldi nevével élnek vissza. Olyan online nyereményjátékot hirdetnek, amelyben feltűnik az áruházlánc logója és 7 ezer forintos ajándékkártyát ígérnek benne. Mindezért egy űrlapot kell kitölteni és visszaküldeni – hívta fel a figyelmet maga az áruházlánc az MTI-nek küldött közleményében.

Fotó: shutterstock/Jirsak

A csalók a nyereményjáték reklámjában azt is leírják, hogy megadott hónapban született nőket keresnek minderre. A hirdetések a közösségi médiában terjednek.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. nem hirdetett regisztrációhoz és kérdőív kitöltéséhez kapcsolt nyereményjátékot, nem ajánlott fel nyereményként 7000 forintos ALDI ajándékkártyát. Ehhez a reklámhoz és nyereményjátékhoz semmi köze, a cég nevét jogtalanul használták fel – állítja az élelmiszerlánc.

Azért, hogy illetéktelenek ne juthassanak a mi adatainkhoz arra kér az áruházlánc mindenki, hogy aki találkozik ezzel a hirdetéssel, az ne kattintson rá. A kérdőívet se töltse ki, hanem jelentse azonnal az adott közöségi oldal üzemeltetőjének.

Azt is érdemes tudni, hogy az áruházlánc kizárólag a saját weboldalán és közösségi oldalain hirdet nyereményjátékot.