Otthon

Nem könnyű szakembert találni, de segít az internet

A jó mesterember kincs egy háztartásban. A legjobbaknak nincs is szüksége másra, mint elégedett ügyfelekre és azok tovább ajánlják. Vagy mégsem? Erre adott választ a legújabb kutatás.

Ki ne keresett volna már szakembert, amikor elromlott a mosógép vagy éppen felújítást tervezett az otthonában. Ám ma már nem is olyan egyszerű megtalálni a legjobbakat. Három módon juthatunk a megfelelő szaki telefonszámához: ajánlással, helyi kiadványok hirdetéseiből vagy az internetről.

Az ajánlás talán a legkényelmesebb, mert olyantól kapjuk meg az elérhetőséget, aki már elégedett volt a mesterrel. Ugyanakkor előfordulhat, hogy nem találunk olyan ismerőst, aki tudna nekünk megfelelő szakit ajánlani. Ekkor – ma már – inkább a legmodernebb technikát vetjük be: vagyis az interneten keresünk.

Fotó: shutterstock/ronstik

Sokan neten keresnek szakembert

Ezt állapította meg az a tanulmány, amelyet az egyik vezető távközlési cég készíttetett. Kimondható az is, hogy mára a szolgáltatókeresés gyakori terepévé a világháló vált. A felmérésben megkérdezettek 54 százaléka már online kutakodik, és mindössze 21 százalékuk lapozgat helyi kiadványokat mesterember után kutatva. Persze a családi és baráti ajánlások is nagyon népszerűek még.

Az is kiderült a felmérésből, hogy azok a szolgáltatók élvezhetnek előnyt az online térben, akik honlapja minden fontos információt közérthetően elárul a tevékenységükről és persze azok árairól. Ugyanis a választ adók 55 százalékának elsődleges szempont a választásban, ha a szolgáltató feltünteti tarifáit az online felületén.

A gyors reagálás elengedhetetlen

Az is fontos szempont a megkérdezettek negyven százaléka szerint, hogy online is lehessen rendelni terméket, szolgáltatást egy kisvállalkozástól – tudatta az MTI.

Az is nagyon fontos, a válaszadók majdnem mindegyikének, hogy gyorsan, legkésőbb egy napon belül kapjon választ a kisvállalkozótól a megkeresésére.

A felmérés reprezentatív, összesen 800-an vettek benne részt, akik 18-65 év közöttiek voltak.

Ha pedig te is az interneten keresnél, akkor pont ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venned.

Legyen fent minden információ a szaki honlapján arról, hogy pontosan miben is tud neked segíteni és az mennyibe is kerül majd. Nem kell a legelső honlapnál leragadnod, hasonlíts össze többet.