Otthon

Az autódat és téged is felkészítenek a télre

Elérkeztek a ködös, szürke idők, amikor a látási viszonyok nehezítettek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy autód és te is felkészült legyél a közlekedésben, hogy biztonságosan közlekedhess. Ebben segít most a Látni és látszani akció.

Azért, hogy a megváltozott látási viszonyok között is biztonságban haza térhessünk egy fárasztó nap után, országos közlekedésbiztonsági kampány indított az Országos Rendőr-főkapitányság. Ennek keretében térítésmentesen vizsgáltathatják át autónk világító és fényjelző berendezéseit valamint a gumiabroncsait. De itt még nincs vége. Ugyanis az autót vezetők látását is ingyen átvizsgálják, mert az is szorosan hozzá tartozik a megfelelő látási viszonyokhoz.

Fotó: shutterstock/Roman Zaiets

Igazolást is kaphatsz

Az autókat kijelölt benzinkutakon vagy szervizekben vizsgálják át, míg a sofőrök látását szintén kijelölt optikákban. Arról, hogy mely városokban hol lehet igénybe venni az ingyenes szolgáltatást, az akció honlapján értesülhetünk, amely december 6-ig tart- tudatta az MTI.

Amennyiben igénybe vesszük a lehetőséget, akkor igazolást kaphatunk arról, hogy autónkat átvizsgálták és megfelelt az előírt követelményeknek.