×

Otthon

A járvány szimbóluma a WC-papír

Sokan halmoztak fel WC-papírt a koronavírus-járvány első hulláma idején vagy akár most is. Olyanok is akadnak, akik általában is rendszeresen betankolnak belőle, biztos, ami biztos. De olyan WC-papírral még biztosan nem találkoztak, mint amit Ausztriában kapni manapság.

Különös ötlettel állt elő az Osztrák Posta, amely ötvözi a járvány miatti WC-papír felhalmozásra és a távolságtartásra való figyelemfelhívást, valamint karitatív célokat is szolgál. Olyan bélyegblokkot adtak ki, amely háromrétegű WC-papírból készült és egy kiselefánt látható rajta.

Képünk illusztráció. Fotó: shutterstock/Maridav

Miért kiselefánt?

A különleges bélyegblokk formája és mérete megegyezik a kereskedelemben kapható szokásos toalettpapír egy lapjáéval, a széle is ugyanolyan szaggatott, mint a leszakított vécépapíré.
Azért van rajta kiselefánt, mert Ausztriában ez az állat lett a koronavírus-fertőzés miatti távolságtartás szimbóluma. Ugyanis ott egy méteres távolságot kell tartani egymástól és egy elefánt baba mérete egy méter. Egyébként tíz bélyegblokk egymás mellé rakva teszi ki az elvárt egy métert.

Karitatív célok

A különleges bélyegblokkot újrahasznosított papírból gyártották. Az ára némileg több, mint a hagyományos egészségügyi papíré, ugyanis darabonként 2,75 eurót kérnek érte – tudtatta az MTI. Ám a bevétel jótékony célokat szolgál, mert azokat segítik vele, akik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek. Az osztrák köztévé jótékonysági programja, a Licht ins Dunkel által támogatott szervezetek, csoportok kapják.
Az egyedülálló bélyegből összesen 300 ezer darab készült.

A járvány szimbóluma a WC-papír

Míg a kiselefánt a szociális távolságtartás szimbóluma, addig a WC-papír a koronavírus-járvány jelképe lett Ausztriában. Ugyanis a pandémia elején ott is felvásárlási láz tört ki és hiánycikké vált a WC-papír.
Éppen ezért nem tudták akkor megvalósítani ezt az ötletet. Abban már csak reménykedhetünk, hogy a WC-papír felhalmozók ezúttal a jótékony változatot is megvásárolják majd.