×

Otthon

Lehet úgy is növényed, hogy nem kell locsolnod

Sokan inkább nem tartanak szobanövényeket, mert úgy érzik nem tudnak gondoskodni róla. Ám ez nem jelenti azt, hogy teljesen nélkülözniük kell a gondoskodást. Csak most egy kicsit másképp.

Kivel ne fordult volna már elő, hogy túlöntözte vagy éppen kiszárította a szobanövényét vagy egyszerűen csak nem tudta miként gondoskodhatna hatékonyan róla. A végeredmény pedig egy kipusztult növény lett. De most mindenki számára, aki szereti a növényeket, de már félnek gondoskodni róluk, van egy különleges lehetőség.

Fogadj örökbe egy zöldet!
Azt már mindenki tudja, hogy állatkerti állatokat örökbe lehet fogadni és így biztosítani az ellátásukat. Most ez a lehetőség a növénykedvelők számára is elérhető lett. Ugyanis növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert, az alapításának 250. évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek – tudatta az MTI.
Az ELTE botanikus kertjében több mint 8000 növény van, és mindegyik örökbe fogadható. A koronavírus-járvány miatt online is lehet bárki örökbefogadó.

Orchidea, Magnólia, Ginko
Összesen három kategóriában lehet növény-nevelőszülővé válni. Persze hazavinni nem lehet őket, csupán adományokkal lehet támogatni az ellátásukat.

Az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények örökbefogadásával, a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadással támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt. A Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fákat, illetve egész területek fenntartását támogathatja az örökbefogadással.

Minden örökbefogadó oklevelet kap. A botanikuskert honlapján pedig feltüntetik a nevét. Mindezen túl az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet és ingyenes szakvezetést is kaphat.
Azok, akik Ginkgo fokozatú támogatók lesznek, éves bérletet is kapnak. Az ő nevüket pedig a füvészkert bejáratánál is feltüntetik egy táblán.