Otthon

Inspirálódj az angol lakberendezési dizájnokból

Az angolok híresek a jó modorukról, a délutáni teázásaikról, no meg az előkelő és mégis barátságos hangulatú otthonaikról. Ha téged is megihletnek az angol lakásbelsők, mutatjuk, hogyan érhetsz el hasonló hatást.

Az angol lakások arról is híresek, hogy gyakran túlzsúfoltak, a falakat régi családi fotók vagy festmények borítják, és a dísztárgyak tekintetében sem szerénykednek. Legyen az egy vitrin, ami telis-tele van üvegfigurákkal vagy a könyvespolcokon üldögélő fából faragott kis figurák, ezek mind-mind egyedivé és otthonossá varázsolják az enteriőrt.

Fotó: shutterstock/Pav-Pro Photography Ltd

Természetesen a csecsebecséken kívül az angolok nagyon szeretik a luxus hatású bútorokat is, mint a 17- századi szófák, a rózsafából faragott dolgozóasztal vagy akár a klasszikus hatalmas franciaágy, ágykerettel. Ezeket a csodás darabokat pedig virágmintás tapétákkal, selyemfüggönyökkel, és az elmaradhatatlan kandallóval teszik még ellenállhatatlanabbá.

Fotó: shutterstock/Dm_Cherry

A sötét színű tapéták mellett még jellemzőek a halvány, pasztell-lila vagy rózsaszín falfelületek is, és azok az egyedi díszpárnák, melyek egytől egyig más stílusúak. Nem utolsó sorban pedig jöhet a legfontosabb darab, ami nem más, mint az elmaradhatatlan zongora.

Fotó: shutterstock/Julien_j