Otthon

Bútor saját kezűleg? Nem lehetetlen!

Költözzön akár új lakásba az ember, vagy csak alakítsa át régi, már megunt környezetét, annyi bizonyos, hogy célja egy egyedi és inspiráló közeg létrehozása. Mindannyian tervezgetünk, ötleteket gyűjtünk, aztán valljuk be őszintén, a kezdeti lelkesedés alábbhagyásával jó eséllyel egy nagy bútoráruházban találjuk magunkat.

Az áruházban vásárlással nincs semmi gond, hisz egy füst alatt el lehet intézni mindent, úgy hogy azért az összeszerelés jelentette kihívás, és a végső siker öröme is megmaradjon nekünk. Aztán áthívjuk a barátainkat, hogy eldicsekedjünk legújabb szerzeményeinkkel és máris egy világ dől össze bennünk. Hiába dicsérik új bútorainkat, pontosan tudják hol vásároltuk azokat, sőt, rosszabb eseteben még az is kiderül, hogy ők is pont olyan kanapét, asztalt, bármit vettek, vagy készülnek venni, mint a mi „egyedi” kincsünk.

Nektek is ismerős ez a helyzet, igaz? Mi lenne viszont, ha azt mondanánk, többet nem kell megismétlődnie!

Ben Uyeda egy Bostonban élő építész, aki vállalkozásában, a HomeMade Modernben olyan bútorokat tervez és készít el, melyeket mindannyian könnyedén lemásolhatunk, sőt továbbfejleszthetünk. Honlapján ráadásul részletes leírásokat és videókat találhatunk, hogy biztosan semmi se csússzon félre a barkácsolás során. Ha pedig mindez még nem lenne elég, Ben olyan könnyen beszerezhető, környezetbarát és újrahasznosítható anyagokkal dolgozik, mint például a beton vagy a fa.

Kövessétek őt Facebookon vagy Instagramon, hogy inspirálódjatok és olyan szuper dolgokat készíthessetek, mint amiket a következő fotókon láthattok.