Otthon

Készíts saját fejtámlát az ágyadhoz egyszerűen!

Az ágy fejtámlája nem csak kényelmessé teszi, hanem meghatározhatja az egész hálószoba hangulatát, stílusát. Az is előfordulhat, hogy nincs az ágyhoz fejtámla. Készíts egy sajátot.

Fejtámlát készíteni nem olyan nehéz, mint amennyire elsőre hangzik. Ha nem tetszik vagy épp olyan ágyad van, amelyhez nem tartozik fejtámla, készíts egyet magad.

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

Nem nehéz egy jó állapotú raklapot szerezni. Csiszold le, esetleg pácold le és kész is a fejtámla. Ha teszel rá apró égősort, akkor még romantikusabb hangulatú lesz. Csak rögzítsd fel a falra és Támassz neki sok párnát.

Ha van egy megfelelő méretű farost lemezed, akkor számos módon varázsolhatsz belőle ágytámlát. Pácold le a kedvenc árnyalatoddal és rögzítsd a falra, majd told hozzá az ágyad.

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

Az is látványos és nagyon praktikus megoldás, ha szerelsz rá polcokat is. Ehhez csak néhány léc és csavar szükséges. A polcokon tárolhatod az órád, pohár vizet, papír zsebkendőt, testápolód, vagy az éppen olvasott könyved. Ezt is pácolhatod és készen is vagy vele.

Ha szeretnél rendszeresen neki dőlni, például olvasáskor, akkor nem árt, ha kényelmes is a fejtámla. A kiinduló alap ebben az esetben is a farost lemez. Ragassz rá habszivacsot, majd vond be az ízlésednek és a szoba stílusához illó textillel. Azt is megteheted, hogy veszel egy vastagabb habszivacsot és csak azt vonod be textillel. Ugyanúgy megfelel és kényelmes lesz.