×

Otthon

A lakásparfüm egy kis luxus az otthonunkba

Akár fél évig is tartó hatásukkal teljes megváltoztathatjuk egy helyiség hangulatát.

A nők és férfiak életében is a mindennapok luxus piperéje a parfüm. Gondoljunk csak bele, mennyire pozitívan hat egy érzéki illat az egész napos hangulatunkra és milyen jól érzéssel tölt el bennünket, ha valaki megdicséri, hogy milyen kellemes aroma árad rólunk. Nincs ez másképp a lakásunkkal sem, hiszen munka után megnyugtató érzés egy kellemes illatú lakásba hazaérkezni.

A meghitt, kellemes otthoni illat megteremtése már régóta fontos szerepet tölt be a háziasszonyok életében és az ünnepek közeledtével pedig még inkább megnő a jelentősége. Ilyenkor van együtt a család és olyan rokonok, ismerősök is vendégségbe jöhetnek, akikkel ritkán találkozunk.

Bizonyára mindenki próbált már olyan házi praktikákat, mint például a narancshéj elhelyezését a radiátoron, ami valóban jó illattal tölti el a lakást, ám hatása nem tart napokig. Manapság már szerencsére olyan lakásparfümöket is könnyen beszerezhetünk, ami nem csak a hosszú, akár fél évig (!) tartó hatásuk, de esztétikus megjelenésük miatt is a lakás díszei lehetnek.

A kis bambuszpálcás illatosítókat különböző méretekben találhatjuk meg az üzletek polcain, amit aszerint választunk ki, hogy mekkora helyiséget szeretnénk velük megtölteni. A kisebb űrtartalmú üvegcsék kisebb szobákhoz vagy gardróbokhoz ideálisak, míg a nagyobbak méretesebb tereket illatosítanak be.

A pálcikák is nagy jelentőséggel bírnak a hagyományos illatosítókhoz képest, ugyanis a bambusz struktúrájának köszönhetően a kiszemelt parfüm hosszabban illatozik, mivel a kezeletlen fa könnyedén szívja be az illóolajakat.

A bambuszpálca segítségével történő diffúziót a Culti márka megálmodója, Alessandoro Agrati dolgozta ki 1990-ben, annak érdekében, hogy a kiválasztott aromákat minden helyiségben folyamatosan és egyenletesen érezhessük. Agrati 1988-ban kezdte el személyes kutatását a formavilág és az érzékek világának kapcsolatáról, Olyan újítást próbált létrehozni, ami forradalmasítja a terek és a tárgyak érzetét.

A Culti Milano illatosítók ötletét az adta, hogy a tereknek és a tárgyaknak is lehetnek saját illatai egy-egy kellemes enteriőrben elhelyezett gyönyörű lakberendezési tárgy segítségével. A Culti Milano tradicionális tejes palackokra emlékeztető üvegei mellett a bambuszpálcái is elegáns, egyszerű, illatos és ikonikus dizájn darabokká váltak: ezzel, évtizedekkel megelőzve korát megteremtette a környezet és az otthon kapcsolatának kultúráját.

Ez lehetőséget teremt, hogy az emberek megválasszák saját egyedi illatukat, amelyek otthonukban és az életükben egyaránt kísérik őket. Agrati a 90-es években döntött végül úgy, hogy az otthoni pálcikás üvegcsék összetételébe is belecsempészi a tiszta parfümök elemeit és esszenciáit. Így pont úgy tudjuk megálmodni otthonunk vágyott illatát, mint ahogy parfümöt választunk magunknak. Szabadon dönthetünk arról, hogy milyen aroma járja át lakásunkat: virágos, fűszeres vagy akár a toszkán vidékekre emlékeztető.