Otthon

Trükkök, mellyel megelőzhetjük, hogy betörjenek otthonunkba

Sajnos betörések mindig is voltak, vannak és lesznek is. Azonban mi is tehetünk annak érdekében, hogy értékeink biztonságban maradjanak.

A betörők ellen sajnos 100 százalékosan soha nem lehet védekezni. Be lehet szerelni mindenféle riasztót, érzékelőt, biztonsági redőnyt, mozgásérzékelőt és társait, azonban az igazán profik mindenhova bemennek. Azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne a mi házunkat szemeljék ki a rablók, vagy ha esetleg már bementek, minél kevesebb dolgot tudjanak elvinni.

Fotó: shutterstock/ Fusionstudio

Adunk nektek néhány tippet, melyekkel akár még teljesen el is kerülhetitek a betöréseket, nem árt őket tudni.

1. Ne hagyd elől az értékeidet!

A betörő nyilván át fogja nézni a legtöbb fiókot, és kiforgatja a ruhásszekrényt, azonban arra mérget lehet venni, hogy ami elől van és értékes, azt zsebre fogja vágni. Így például a drága ékszereket vagy órákat nem célszerű a komódon vagy az éjjeliszekrényen tárolni.

2. Vigyázz a vezetékes telefonnal!

Ha egyáltalán létezik még olyan háztartás, ahol van vezetékes telefon, akkor nem árt néma üzemmódba tenni, hiszen sok rabló folyamodik ahhoz a trükkhöz hogy felhívja a lakást, és ha hallja, hogy csörög a telefon, de nem veszi fel senki, akkor tudja, hogy üres a lakás.

3. Figyelj a környezetedre!

Ha családi házban laksz, érdemes tiszta állapotban ott hagyni az udvart és az előteret, összeszedni a faleveleket, megöntözni a növényeket. Ha a lakás környezete elhanyagoltságra utal, joggal gondolhatják azt, hogy nincs otthon már jó ideje senki.

Fotó: iStock.com/PHOTOGraphicss

4. Használj trükkös feliratot!

Hiába nincsen riasztód, érdemes kiírni az ajtódra, hogy „riasztóval őrzött terület”, hiszen emiatt gyakran a rabló inába száll a bátorsága.

5. A szemetelésre is figyelj oda!

Vásároltál egy új televíziót vagy egy drága számítógépet? Tépd darabokra a dobozát és úgy tedd a szemetesbe, hogy minél kevesebb szemmel látható nyoma legyen annak, hogy új használati tárgyba ruháztál be.

6. Ügyelj a függönyre!

Az sem mindegy, hogy a függönyt milyen állapotban hagyod. Ha napokon keresztül be van húzva a függöny, esetleg még a sötétítő is, joggal gondolhatja a rabló, hogy üres a lakás. El kell szépen húzni, hogy bejöjjön a fény, mintha mindig lenne otthon valaki.

Reméljük soha egyikőtökhöz sem fognak betörni, de ahogyan a mondás is tartja, jobb félni, mint megijedni!