×

Otthon

A legkönnyebb módja, hogy dekoráljuk a falakat

A tapétákban az a legjobb, hogy számtalan módon játszhatunk a felrakásukkal, és még annál is több dekorálási lehetőséget találhatunk, hogy minél eredetibbé varázsoljuk az otthonunkat.

Lássunk pár ötletet, melyeket érdemes lesz kipróbálnotok, ha épp tapétázzátok a lakást!

Tapéta a fürdőben

Fotó: shutterstock/LuckyPhoto

Bár elképzelhetetlennek tűnik, hogy a fürdőszobában tapéta legyen, pedig ha jobban körülnézünk az üzletekben, számos vízhatlan tapétára akadhatunk, melyeket éppen ebbe a helyiségbe álmodtak meg a tervezők. És miért ne csodálhatnánk fürdés közben a csempe helyett egy mintás tapétát? Akár még faburkolat mintájú tapétát is választhatunk, ami egészen különleges hatást kelt majd a fürdőben.

Többféle tapéta egy szobában

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

Nem kell egy szoba minden falfelületére ugyanazt a tapétát választanunk, nyugodtan kísérletezhetünk más és más tapétákkal, annál izgalmasabb hatást fogunk elérni. A nappaliban például a szemközti falat lefesthetjük egyszínűre, de a többire felragaszthatunk mintás tapétákat, amivel egészen eredetivé válik a szoba.

Kivághatjuk a tapétát

Fotó: shutterstock/ Sergio RodriB

Ha a tapéta mintája túlontúl erőteljes, nem kell az egész tekercset felhasználnunk, hiszen nyugodtan kivághatunk belőle egy-egy mintát, vagy egy hosszú csíkot, amit csak a fal felső vonalára ragasztunk fel. Így elengedhetjük a fantáziánkat, és olyan szobát alkothatunk, amilyenről csak álmodtunk.