×

Otthon

Lehet fekete színt csempészni az otthonodba, de csak okosan!

Bár a feketével csínján kell báni, ha lakás dekorálásról van szó, mert könnyen búskomor hatást kelthet. De kellő odafigyeléssel és hozzáértéssel nagyon izgalmas és egyedi hatása lehet.

Kisebb terekben

Fotó: shutterstock/ JR-stock

Ha egy kisebb szobában szeretnénk kipróbálni a feketét figyeljünk rá, hogy ne vigye el nagyon a hangsúlyt. Alkalmazzuk díszpárnákon, esetleg válasszunk fekete függönyt, vagy fekete bútorokat. Nagyon izgalmas, játékos és romantikus hatást kelthet például egy fekete rózsafa íróasztal egy kis szobában.

Fekete a nappaliban

Fotó: shutterstock/Photographee.eu

Bármilyen furcsának is tűnhet, de ki lehet próbálni, hogy a nappaliban egy kisebb fal felületét teljesen feketére festjük, míg a többi fal területét fehéren, vagy akár a zöld bármely árnyalatával fedjük.

Kísérletezhetünk nyugodtan, mert nagyon izgalmas kontrasztot fog teremtetni. Ezenkívül lehet a szoba közepén egy nagyobb fekete dohányszóasztal, esetleg fekete díszkeretű képek a falon, vagy egy csodás fekete váza, benne vörös rózsákkal. Így egyszerre lesz merész, mégis kifinomult a nappalink.

Így párosítsuk a feketét

Fotó: shutterstock/ ben bryant

A feketével már csak amiatt is nagy szerencsénk van, mert mindenhez megy. Ezzel a színnel egészen különleges stílusirányzatokat teremthetünk, ha megszokott más színekkel és formákkal keverjük.

Ha például izgalmas geometrikus mintázatokban párosítjuk egy bútor huzatban, vagy akár ilyen tapétát választunk. Ezekkel egészen különleges, modern és klasszikus enteriőrt érhetünk el.

A feketéhez még jól illenek a kék árnyalatai, főként a tengerészkék melytől egészen megnyugtató atmoszférát teremthetünk például a hálószobában.

Gondoljunk bátran a fekete színre, akár a bútoraink, akár a falfesték, akár a dísztárgyak, vagy a tapétánk kiválasztása kapcsán, hisz oly sok kreativitást rejt magában. Egyáltalán nem kell attól félni, hogy búskomorrá tenné az otthonunknak.