×

Otthon

Válassz hasznos szobanövényt!

Otthonod díszei a szobanövények. Ám mennyivel praktikusabb lenne, ha nem csak esztétikusak, de hasznosak is volnának. Nem lehetetlen, hogy gyógynövényekkel díszítsd a lakást.

Sokan termesztenek cserépben a konyha ablak párkányán. Ez igen praktikus, mert egész nyáron friss zöld fűszerekkel főzhetnek. Ugyanakkor az sem lehetetlen, hogy gyógynövényekkel díszítsd a lakásod. Így mindig kéznél lesznek, amikor szükség van rájuk.

Fotó: shutterstock/cookieandi

Kamilla – Remekül lehet cserépben nevelni ezt a növényt. Ráadásul fehér virágai a sárga porzókkal igazán szép látványt nyújt. Amennyiben leszüreteled a virágait, kiváló gyulladáscsökkentő teát tudsz belőle készíteni.

Aloe Vera – Az egyik legkönnyebben termeszthető gyógynövény. Csak tedd az ablak párkányra, vagy ablak közelébe és néha locsold meg. Nem túl igényes sem a talajra, sem az öntözésre. Ellenben remekül használható számos betegségre. Nyáron nagy hasznát veheted, ha leégtél. Azonnal enyhíti a fájdalmat.

Citromfű – Ez a gyógynövény sem túl kényes a környezetére. Egy cserép virágföldben remekül megél és ontja illatos leveleit. A limonádéban, süteményekben is használhatod az aromáját, de egy jó tea belőle kiváló stresszoldó hatású.

Körömvirág – Többféle árnyalatban hozza sárga virágait. Nagyon különleges bánásmódot ez a növény sem kíván. Magról érdemes ültetni, de vehetsz már kikelt példányokat is. Krémekben, testápolókban csodát tehet a bőröddel.

Menta – Ha szerzel egy szál mentát, akkor akár saját mentabokrod is lehet egy nagyobb cserépben. Ugyanis simán gyökereztethető egy vázányi vízben. Ezután pedig nincs is más dolgod, mint elültetni. Gyümölcsök és a limonádé kiváló kiegészítője, ám a teája gyomorpanaszokat enyhíthet.