Otthon

Az északi letisztultság

Úgy érezzük, ráférne egy kis vérfrissítés lakásunkra, de nem tudjuk, milyen irányba haladjunk? Nem kell szétverni az egész lakást, még a nagy festésnek sem kell nekiállni, de pár új darab, anyag, textil új energiákkal töltené fel a teret.

A skandináv dizájnért egyébként is odavagyunk, mert finom elegancia mellett a funkcionalitás is prioritás. A hűvös, ipari hangulatot oldjuk fával és a természet meleg színeivel. Emellett hassunk minden érzékünkre: a visszafogott illatú gyertyáktól nem lesz budoárhatása szobánknak, viszont a fény és az illatok összhatása igazán otthonos és hívogató környezetet teremt.

Fotó: Unsplash/ Joseph Albanese

Fotó: Unsplash/ Joseph Albanese

Szintén melegséget csempészhetünk egyébként letisztult vonalakat követő lakásunkba, ha a sok natúr tónus és egyszerű tárgy mellett megjelennek személyes dolgaink is. Saját fotók, amik szép emlékeket idéznek, emléktárgyak utazásainkról, vagy kedvenc könyveink egy polcra gyűjtve, amik láttán rögtön elmosolyodunk.

Egyébként pedig ne féljünk az újítástól! Nem kell hosszú éveket várnunk arra, hogy pár újdonságot vigyünk haza, hiszen a régi, megunt darabokon könnyen túladhatunk az online piactereken, közösségi oldalak cserélgetős csoportjaiban. Sőt, ezeken a helyeken mi is rábukkanhatunk valamire, amire másnak már nincs szüksége, de a mi nappalinkban tökéletesen mutatna!