Otthon

Ezektől szabadulj meg, hogy stresszmentes legyen az otthonod

Az otthonnak annak a helynek kellene lennie, ahol megnyugszunk, ahol kipihenhetjük magunkat, ahol feltöltődhetünk.

A bútorok elhelyezkedése

A szakemberek szerint nem mindegy, hogy hogyan rendezzük el a bútorokat az otthonunkban. Fontos, hogy a kanapék, székek, fotelek és asztalok között ne csak egy egyenes vonalban lehessen elhaladni, hanem kanyargósabban, változatosabban. És persze arra is figyeljünk, hogy az egyes bútordarabok jó irányba nézzenek – ezt valahogy megérezhetjük. De például jó lehet, ha az ágyunk észak felé néz, mert ez segítheti a pihentető alvást és a kellemes álmok elérését.

Fotó: iStock.com/TonTectonix

Fotó: iStock.com/TonTectonix

Rosszul beállított fények

A világítás és a fények minősége stresszt okozhat, ha az nem megfelelő – állítják a szakértők, de talán a saját bőrünkön is tapasztaltuk már ezt. Igyekezzünk minél jobban kihasználni a természetes fényeket, engedjünk be minél többet belőle az otthonunkba. A lámpákat, villanyokat is fontos jól megválasztani, az izzók fénye legyen meleg, barátságos és kellemes a számunkra.

Akusztika

A hangok túlzott visszaverődése is rossz hatással lehet ránk, fokozhatja a stresszt az életünkben. A szakemberek szerint ezért is fontos, hogy úgy rendezzük be a helyiségeket, hogy azáltal a hangokat elnyeljék a bútorok, különösen a hálószobában és azokban a helyiségekben, ahová pihenni, feltöltődni szeretnénk.

Válogassuk meg jól a színeket

Amikor kiválasztjuk az otthonunk színeit, fontos lehet figyelembe venni, hogy az egyes színek milyen hatással vannak egymásra, illetve azok egyesével és összességében milyen hatással vannak ránk. Olyan színeket válogassunk össze, amelyek pozitívan hatnak ránk, a hangulatunkra – vidámak leszünk tőlük, megnyugtatnak vagy éppen energiával töltenek fel bennünket. És kerüljük azokat a színeket, amelyek „lehúznak” minket.

Tartós negatív energia

Olykor előfordul, hogy olyan negatív energia van/maradt az otthonunkban, amit nem látunk, de érzünk – ez pedig befolyással lehet a hangulatunkra. Ezt ellensúlyozva törekedjünk arra, hogy minél több pozitív energiát vigyünk a lakásunkba és hogy ez a pozitív energia áramolni is tudjon – ebben segítségül hívhatjuk a feng shuit.