Otthon

A legjobb dekor ötletek

Olyan trükköket mutatunk be, amelyek tényleg működnek, és amelyeket bármikor bevethetünk, amikor szeretnénk egy kicsit feldobni az otthonunkat.

Egyetlen szoba legyen a lakberendezés központjában

Válasszuk ki azt a helyiséget, amelyben a legtöbb időt fogjuk tölteni, és amelyet a legjobban szeretnénk szépen berendezni. Ha ennek a belső berendezése megvan, akkor ehhez illesszük a többi helyiséget – így egyszerűen tudjuk meghatározni, milyen hangulatot szeretnénk az egész házban anélkül, hogy pontosan meg kelljen terveznünk mindent, és kaotikus lenne a végeredmény.

Fotó: iStock.com/ KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Minden szobához tegyünk feketét

A fekete az elegancia és a visszafogottság színe, nem véletlen, hogy ha a lakberendezéshez felhasználjuk, nagy hatással lesz a hangulatra. Ha minden helyiségben felhasználjuk, azzal biztosíthatjuk, hogy minden egyes szoba visszafogottabb és egységesebb lesz, ez ugyanis egy kicsit visszahúzza az egyébként potenciálisan zavaros lakberendezést.

Páratlan számú mintát használjunk

Ha egy helyiségben különböző mintákat akarunk használni, ragaszkodjunk ahhoz, hogy ezeknek száma páratlan legyen: vagy egyetlen minta legyen mindenhol, vagy három, esetleg öt, de ha páros mennyiséget használunk, az túl mesterkélt lesz. A páratlan számmal egy kicsit spontánabb és lazább hatást kelthetünk.

Kis felületen használjuk csak a sötét színeket

Ha szeretnénk sötét színeket is használni a helyiségekben, és nem akarjuk összenyomni őket, akkor csak kicsi, de mindenképpen feltűnő felületen használjuk őket. Nagy felületen csak kifejezetten tágas helyiségekben mutat jól, minden mást teljesen összehúz. Nem kell félnünk tőlük, de okosan kell használnunk őket, hiszen különös hatásuk lehet a lakberendezésre.