Otthon

Így tegyük otthonná a lakásunkat

Fontos, hogy a lakóhelyünk az otthonunk legyen, hiszen ott kezdjük a napjainkat és oda megyünk haza egy fárasztó munkanap után. Összegyűjtöttünk néhány apró trükköt, amik segítségével igazán a miénk lesz a lakás.

Valahol lakni kell, ez nem vitás. De hogy milyen az a lakás, ahová mindennap hazatérünk, rajtunk is múlik, hiszen tőlünk függ a berendezés és a hangulat. Találtunk néhány trükköt, amelyek segítségével sokkal személyesebbé válhat az otthonunk.

Képzeljük el magunkat benne

Ha nem tudjuk, hogyan is fogjunk hozzá a lakásunk személyre szabásához, előbb üljünk le egy székre, csukjuk be a szemünket és képzeljük el magunkat benne. Ahogy belépünk egy hosszú nap után, ahogy a kanapén ülünk és olvasunk, vagy ahogyan álomra hajtjuk a fejünket a hálószobában. Majd próbáljuk meg megvalósítani mindazt, amit láttunk: szerezzünk be olyan bútorokat és kiegészítőket.

Fotó: Unsplash/ Arno Smit

Fotó: Unsplash/Arno Smit

Színezzük be

Még ha a letisztult, fehér vagy bézs színek szerelmesei vagyunk is, mindenképpen feldobja a lakást, ha néhány élénk színnel tarkítjuk. Legyen szó egy képről a falon, néhány színes párnáról vagy más kisebb-nagyobb kiegészítőről. Játszhatunk a hideg és meleg színekkel. Garantáltan otthonosabbá válnak az unalmas, fehér falak.

Ne mi legyünk a lakásért

Többen eshetünk abba a hibába, hogy annyira ügyelünk, hogy minden tip-top legyen a lakásban, hogy még akkor sem változtatunk rajta, ha éppen nem praktikus. Pedig a lakásnak kell lennie értünk és nem nekünk a lakásért, vagyis rendezzük be úgy, hogy kényelmesnek és otthonosnak érezzük, ne pedig úgy, mintha egy szállodai szobában laknánk.

Saját tárgyak és emlékek

Mi mástól lenne igazán a mi otthonunk a lakás, mint a személyes tárgyainktól. Tegyük ki a polcra a kedvenc dolgainkat és néhány fotót a családról, a barátainktól. Ezektől kétségtelenül a miénkké válnak a helyiségek.

Virágoztassuk fel

Ha szeretjük a virágokat, legyen szó cserepesről vagy vágottról, akkor szaladjunk el a kedvenc üzletünkbe és vásároljunk be. A növényektől is igazán otthonossá válik minden lakás, a vágott virágok pedig határozottan nőiessé teszik a konyhát vagy a nappalit!