Otthon

Bőrfelületek tisztítása házilag

A bőr tisztítását általában szakemberre érdemes bízni. Ugyanakkor otthon is el lehet végezni némi takarítást a bőrholmikon. Ráadásul ezért nem kell drága szereket bevásárolni.

A valódi bőr és a műbőr holmik is elkoszolódnak egy idő után. Például egy bőrkabát nyaka és kézelője „kizsírosodhat”. De ugyanígy a piszkolódhat el a bőrbútor, pénztárca vagy táska.

A bőr holmik tisztítását otthon is elvégezhetjük. Fotó: shutterstock/KPG_Euro

A bőr holmik tisztítását otthon is elvégezhetjük. Fotó: shutterstock/KPG_Euro

Ha ez megtörténik, nem kell feltétlenül tisztítóba rohanni velük. Bútor esetében ez pedig nem is lehetséges. De semmi pánik, mert van megoldás arra, hogy otthon gyorsan és hatékonyan megtisztítsuk a bőrholmikat. Ehhez semmi másra nincs szükség, mint babasamponra és langyos vízre.

Egy kisebb tálkába tegyünk langyos vizet, és abba keverjünk bele egy teáskanálnyi babasampont. Egy puha textildarabot vagy szivacskendőt nedvesítsünk meg, és a piszkos bőrfelületet dörzsöljük át vele alaposan, de ugyanakkor óvatosan. Amikor már feloldódott a szennyeződés és lemostuk az összes piszkot, akkor szükségünk lesz tiszta és langyos vízre. Mártsunk ebbe is puha textilt vagy szivacskendőt és ezzel is töröljük át alaposan a felületet. Addig dörzsöljük vele a tisztítandó felületet, amíg minden samponmaradványt le nem töröltünk róla. Ezután egy tiszta és puha törölközővel itassuk le a nedvességet a bőrről. Hagyjuk megszáradni a bőrt, és olyan lesz, mint újkorában.