Otthon

Lakberendezési hibák a nappaliban

Mindenki álmodozik a tökéletes nappaliról, ahol minden úgy áll és fest, ahogy az a lakberendezési magazinokban lenni szokott. A valóság azonban nem mindig tükrözi az elképzeléseinket, sokszor pedig nem is jövünk rá, mik azok az apró hibák, amik miatt valamiért nem az igazi a látvány.
  • Az egyik legalapvetőbb hiba, amit elkövethetünk a nappalink berendezésekor, hogy minden bútort reflexszerűen a falhoz akarunk tolni. Természetesen ha egy kisebb helyiségről van szó, akkor nehéz más megoldást találni, ám ha mégis van módunk arra, hogy ne így tegyünk, akkor ezt a lépést kerüljük el! Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy semmit nem lehet a falhoz tolni, de érdemes figyelni a harmóniára, ha például a térbe állítjuk a kanapénkat, az sokkal otthonosabbá tudja tenni a szobát, elég, ha csak megnézünk pár amerikai filmet, és tisztán látjuk, hogy ez ott nem véletlenül bevett szokás.
Fotó: pexels.com/apartmentarchitecturecarpet

Fotó: pexels.com/apartmentarchitecturecarpet

  • Ha nagyon nagy bútorokkal pakoljuk tele a nappalinkat, az zsúfolttá fogja tenni a teret. Ennél sokkal praktikusabb megoldás, ha például a kanapé nem foglalja el az egész szobát, hanem tényleg csak akkora nagyságút választunk, amelyre valóban szükségünk van.
  • Sokszor kinézünk egy bizonyos színvilágú nappalit egy képkereső oldalon, és magunkra akarjuk erőltetni, azt akarjuk, hogy a mi nappalink is teljesen ugyanúgy nézzen ki, ez azonban ritkán működik. Próbáljuk megtalálni a nappalink és természetesen a mi saját stílusunkat és az ahhoz leginkább illő színeket. Ha a most divatos világos színek mellett döntünk, mint például a fehér, a bézs és a szürke, akkor ügyeljünk rá, hogy kiegészítőkben nyugodtan választhatunk hozzá merészebb színeket is, amelyek tükrözik személyiségünket. Merjünk eltérni a megszokottól, a nappalink nem attól lesz tökéletes, mert egy lakberendezési magazinból kiindulva elképzeltünk valamit.