Otthon

Hűtőszekrény szagtalanítás egyszerűen, házilag

Akármennyire is igyekszünk rendet tartani a hűtőszekrényünkben, bizony előfordul, hogy megfeledkezünk egy-két lejárt szavatosságú élelmiszerről, marad a fiókban egy-egy zöldség vagy gyümölcs, ami egy idő után kellemetlen szagot áraszt. Ettől a szagtól nem könnyű megszabadulni, de van néhány házi praktika, ami a segítségünkre lehet.

Citromos-sós szagtalanító

A citrom rendkívül sok módon hasznosítható, nemcsak a főzésben, de a takarításban is, így erre is remek választás lehet. Vágjunk félbe egy citromot és kanalazzuk ki belőle a gyümölcshúst, majd töltsük meg az üres héjat sóval. Tegyük a hűtőszekrény ajtajába, vagy egy kis tányérban olyan helyre, ahol a szag forrása volt és hamar eltünteti majd a bűzt a hűtőnkből.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Ecet és szódabikarbóna

Az ecet szagát sokan nem kedvelik, hiszen rendkívül intenzív, csípős illata van, pedig ez is igazi jolly joker a konyhában. Egy kis tálba öntsünk ecetet, majd keverjünk hozzá szódabikarbónát, a kettő együtt biztosan kifejti majd a hatását.

Kávészemek vagy kávézacc

Az egészben lévő kávészemek, de a kávéfőző aljában maradt zacc is nagy segítségünkre lehet a szagtalanításkor. Miután eltávolítottuk a szag forrását a hűtőből, egy kis tálban tegyük a hűtőszekrény polcaira és hamarosan nyoma sem lesz a kellemetlenségnek.

A teljes kitakarítás mindig segít

Ha nem segít a szagtalanítás, csak a teljes takarítás, akkor sós vagy szódabikarbónás vízzel érdemes áttörölgetni a polcokat, ahelyett, hogy valamilyen vegyszert használnánk. Hiszen mégis csak az élelmiszereinket tároljuk ott, könnyen előfordulhat, hogy hozzáér a polcokhoz, így a legjobb választás mindig az, ha természetes alapanyagokat használunk, amelyek biztosan az egészségre sem károsak.