Otthon

Tévesen a fürdőszobában tároljuk, pedig nem ott a helyük!

A napi higiéniánkhoz és szépségápolásunkhoz szükséges eszközeink nagy részét a legtöbben a fürdőszobában tartjuk, de vannak olyanok is, akiknek külön gyógyszeres polc is van a helyiségben. Természetesen ez érthető, hiszen szeretjük, ha egy helyen és kéznél vannak a dolgaink, azonban nem mindennek tesz jót a nyirkos és párás fürdőszobai levegő.

Gyógyszerek

Érdemes elolvasni a gyógyszerek dobozán vagy a betegtájékoztatón feltüntetett útmutatót, ugyanis ezek szerint hűvös és száraz helyen kell tartani őket. A fürdőszobákra ezek a kritériumok nem felelnek meg, így az elsősegélydoboznak semmiképpen ne ezt a helyet válasszuk. Ezenfelül a magas hő- és páratartalom még árthat is a gyógyszereknek, így gyengítve azok hatékonyságát. Jobban tesszük, ha inkább a hálószobában vagy a nappaliban, egy jól szellőző fiókban tartjuk gyógyszereinket.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Smink

Mivel sokan a fürdőszobában sminkelnek, értelemszerűen ott is tartják a sminktermékeiket. A fürdő azonban korántsem a legmegfelelőbb ezeknek a dolgoknak a tárolására, ugyanis a folyamatos hőmérséklet-változás és a párás környezet nemcsak a púder állagú sminkeket, de a folyékony és zselés termékeket is tönkreteheti, lerövidítve azok eltarthatóságát. Nem utolsósorban ecseteinknek sem a legjobb hely a fürdőszobai nyirkos környezet, ugyanis ez elősegíti a baktériumok elszaporodását.

Ékszerek

Ha elindul a napunk, a sminktermékek mellett szeretjük, ha azonnal kéznél vannak az ékszerek is, ezért ezeket is szeretjük a fürdőben tartani, sajnos tévesen. A pára ugyanis az ékszerekre sincs jó hatással. A bizsukat például rendkívül hamar korrodálja a nedves levegő, de akkor is fontos ezzel foglalkoznunk, ha nemesfémmel, például arannyal vagy ezüsttel van dolgunk.