×

Otthon

Trükkök, hogy könnyebben menjen a lakáseladás

Egyre többen döntenek úgy, hogy, köszönhetően a mostani magas ingatlanáraknak, eladják lakásukat, és újabba, régebbibe, kisebbe vagy éppen nagyobba költöznek. De ahhoz, hogy ne kelljen hónapokat várni az igazira, az igazi vevőre, pár egyszerű simítást érdemes elvégezni, mielőtt áruba bocsátanánk otthonunkat.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Rakjunk rendet, de tényleg!

Azt talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy rakjunk rendet, mielőtt befényképeznénk, vagy odahívnánk az első érdeklődőket. A fényképek előtt érdemes a személyes tárgyakat elpakolni, bár látogatás előtt ez nem olyan könnyen megoldható, főleg, ha ott lakunk épp. De a fürdőszobában a tusfürdőket, a törülközőket, a kukát nyugodtan vigyük át egy fénykép erejéig egy másik helyiségbe. És ez igaz a többi helyiségre is, még csak véletlenül se maradjon elöl szennyes, papírfecni, kupac könyv, távkapcsoló, gyerekjáték, pelenka, esernyő, mert mind-mind rontják az összképet. Az interneten rengeteg mulatságos fotó kering elképesztő állapotokról, ne legyen a mi otthonunk is köztük!

Tágas terek

Ha úgy ítéljük meg mi magunk is, hogy nem ártana már kifesteni, akkor biztosan KELL már egy tisztasági festés, ártani nem árthat, ez viszonylag olcsó, gyorsan megvan, és mi magunk is elvégezhetjük. Mindig válasszunk világos színeket, az sem baj, ha fehér lesz újra minden fal, az tágítja a teret, s a vevő fantáziája is szabadabban szárnyalhat. Elérkezett az ideje annak is, hogy régi fölösleges bútordarabjainktól is megszabaduljunk, melyek csak akadékban voltak eddig!

Őszintén

Őszintén mondjunk el mindent a vevőnek, abból baj nem lehet: mikor volt csőtörés, milyen az alsó szomszéd, mikor volt felújítás? Rengeteg későbbi kellemetlenséget megspórolhatunk ezzel magunknak!