Otthon

Álomhálószoba fillérekből

A lakásfelújítás során épp a hálószoba került az utolsó helyre, és már nem fér bele a költségvetésbe valami igazán különleges, egyedi megoldás? Ne essünk kétségbe, hiszen fillérekből, használt üzletekből is otthonossá tehetjük a hálót, nem kell más, csak egy kis kreativitás és kézügyesség.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Különleges ajtók

Lehet, hogy nem tudtunk új gardróbszekrényt venni a hálóba, de a régiből is varázsolhatunk valami különlegeset. Némi festék, egy szép új fogantyú és máris olyan, mint vadonatúj lenne.

Drámai szín

Válasszunk egy olyan színt, amelyet szeretünk és amúgy nem túl élénk, hanem nyugtató hatású. Ne fessük az egész szobát ilyenre, csupán egy falat vagy egy falrészt az ágy mellett, amely igazi drámai hatást kölcsönöz majd a hálószobánknak, de mégsem fog agyonnyomni minket.

Egy régi bútor, újragondolva

Biztosan akad egy régi bútordarabunk, amivel eddig nem tudtunk mit kezdeni, csak raktuk ide-oda, a pincében vagy a nagymamánál porosodott. Szedjük elő, csiszoljuk le és tegyük a háló díszévé. Nem kell hozzá nagy varázslat, csak egy kicsit más látásmód.

Ágynemű, amely a luxus érzését kelti

A legegyszerűbb a hófehér, minta nélküli ágynemű, amelyeket már megfizethető áron is meg tudunk venni az áruházakban, egy-két szép díszpárnával mégis olyan hatást kelt, mintha egy luxusszállodában térnénk nyugovóra.

Szőnyeg, szőnyeg, szőnyeg

Ne egy, hanem sok kis szőnyeget válasszunk, helyezzük el őket az ágy két oldalán, hogy mindig puhára „érkezzünk” ébredés után. Feldobja majd a szobát, eltakarja a csiszolásra szoruló parkettát és bármikor variálható az elhelyezése.

Fém ágykeret, égősorral

Használtan és egész olcsón lehet már fém ágykeretet venni, amely igazán elegáns hatást kelt. Tekerjünk fel az ágyvégre egy égősort, és máris igazán romantikus lesz a szoba hangulata.

DIY ékszertartó

Fogjunk egy régi képkeretet, tegyünk rá szúnyoghálót vagy színes szövetet, és a falra helyezve nemcsak mutatós díszt kapunk, de még praktikus ékszertartót is. Lógassuk rá fülbevalóinkat, karkötőinket és tekintsünk rá úgy, mint egy kis műalkotásra.

Éjjeliszekrény másképp

Felejtsük el a hagyományos éjjeliszekrényeket, hiszen egy régi székből vagy egy farönkből is lehet éjjeliszekrény, ha ügyesen komponáljuk meg az összeállítást. Csak tegyünk rá néhányat a kedvenc könyveinkből, hiszen annál jobb dekoráció nem is kell.