Otthon

Készíts saját autóillatosítót

Az már bebizonyosodott, hogy a légfrissítők nem feltétlenül szolgálják az egészségünket. Így van ez az autóillatosítókkal is. Érdemes elkészítenünk a saját változatot a kedvenc illatunkban.

A jó illat nem csak a bolti légfrissítőből származhat. Előidézhetjük egészséges formában, saját kezűleg, ahogy azt korábban már bemutattuk. Nem csak a testünknek teszünk jót a saját készítésű légfrissítőkkel, de még a pénztárcánkat is kímélhetjük vele. De mi a helyzet az autós illatosítókkal?

Azok sem működnek másként, mint a lakásban használtak. Ráadásul sokuk igen erős és nagyon mesterséget illatot áraszt magából. Mivel az autó egy kis légterű hely, érdemes ide is az egészségesebb, saját készítésű légfrissítőt használni. Nem nagy dolog összedobni.

A legegyszerűbb megoldáshoz egy fa ruhacsipeszre lesz szükségünk, továbbá a kedvenc illatú illóolajunkra. Mindössze annyit kell tenni, hogy a ruhacsipeszre csepegtetünk legalább tíz cseppnyi illóolajat, hagyjuk beszívódni az olajat a fába. Ezután csíptessük a csipeszt a kocsi ventilátor nyílásához és már készen is vagyunk. Időközönként ismételjük meg az illóolajos csepegtetést. Fillérekből sokáig tartó légfrissítőnk lesz.