Otthon

Nagytakarítás: ragyogjon az autó is

Az autó tisztasága éppen olyan fontos, mint az otthonunké. Ugyanis sokan használják naponta, így a második otthonunknak is nevezhetjük. Mutatunk néhány praktikus megoldást.

Az autó takarítása nem egyszerű mutatvány. Mutattunk korábban néhány olyan trükköt, amellyel gyorsan és egyszerűen megszabadulhattál szennyeződésektől. Most olyan eljárásokat mutatunk, amellyel ragyogni fog az autód.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ragyogó fényszórók

Az idősebb autóknál gyakran előfordul, hogy mattá válik az első fényszóró burája. Ez elsősorban esztétikailag zavaró, sokkal idősebbnek és leharcoltabbnak látszik tőle az autód. De gyorsan megszabadulhatsz tőle, egy kis fogkrém segítségével. Végy egy egészen egyszerű és olcsó fogkrémet és alaposan kend be vele a fényszóró borítását. Hagyd rajta legalább negyed órára. Ezután már csak le kell törölnöd egy puha rongy segítségével, majd öblítsd le tiszta vízzel.

Csillogó szélvédők

Ki ne szeretné csíkok nélkül megtisztítani az autó ablakait. Használhatsz hozzá egyszerű ablaktisztítót is, de az alábbi keverék is nagyon hatásos. Ehhez szükséges legalább egy nagy bögrényi vodka, amelybe tegyél pár csepp folyékony szappant. Ezzel töröld végig a szélvédőket és máris csillogni fognak csíkok nélkül.

Káprázatos műszerfal

Hiába tisztítottad le, mégis matt maradt a műszerfal? Semmi pánik, pillanatok alatt ragyogóvá varázsolhatod. Csak egy kis vazelinre és egy puha, tiszta rongyra lesz szükséged. Tegyél a rongyra egy kis vazelint és dörzsöld át vele a műszerfalat. Úgy csillog majd, mint újkorában.

+1 tipp: Illat az autóban

Az autóba tehető illatosítók nem tartoznak a legolcsóbb mulatságok közé. Ráadásul nem is biztos, hogy találsz az ízlésednek megfelelő illatot. De ne aggódj, ezt is megoldhatod nagyon egyszerűen. Egy fa ruhacsipeszre és a kedvenc illóolajodra van hozzá szükség. Csepegtess néhány cseppet a ruhacsipeszre és hagyd beszívódni. Csíptesd a szellőző rácsára. Garantált lesz a kellemes illat a kocsiban.