×

Otthon

Budapest környéki kirándulóhelyek

A fárasztó munkanapok és a stresszes életmód mellett az ember hajlamos a szabadidejét otthon, fekve tölteni, pedig nem ez az egyetlen módja, hogy feltöltődjünk és pihenjünk, sőt. Egy jó kis kirándulás egészen új emberré varázsolhat minket, hiszen a friss levegő és a természet közelsége bizonyítottan kedvező hatással van szervezetünkre. Összeszedtünk néhány, Budapesthez közeli kirándulóhelyet, amelyekre kifejezetten érdemes ellátogatni.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Nagy-Szénás tanösvény, Nagykovácsi

A kirándulóhely a Budai-hegységben, körülbelül 2 és fél km hosszan húzódik, és cirka másfél óra alatt végig lehet menni rajta. A Nagy-Szénás rétről ráadásul fantasztikus kilátás nyílik a közelben lévő Pilisre, és természetesen a Budai-hegységre is.

Kőhegy, Budaörs

A hegy 234 méter magas, és a Budaörsöt övező hegykoszorú középpontjában magasodik ki. A dolomit anyagú hegy barlangokban, szél, eső és jég formálta sziklákban gazdag.

Dobogókő

Dobogókő Pilisszentkereszttől északra fekszik, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Budapest és Esztergom között félúton. Tetejéről gyönyörű kilátásunk lehet a Dunakanyarra, és tiszta időben a Magas-Tátrára.

Visegrád

Érdekesség, hogy Visegrád az ország egyik legkisebb, egyben legrégebbi városa. Budapesttől északra körülbelül 30 kilométerre található, a Visegrádi-hegységhez tartozó hegyek koszorújában.

János-hegy, Erzsébet-kilátó

Ha nem akarjuk elhagyni Budapest határait, még akkor is van alkalmunk kirándulni. A város legmagasabb pontja a Budai-hegységhez tartozik, és 527 méteres tengerszint feletti magasságon áll.

Budakeszi-Makkosmária

A kirándulások tökéletes helyszíne lehet Makkosmária, amely erdei sétautak találkozási pontjánál található.