Otthon

Allergiások figyelem! Ételízesítőket vonnak ki a forgalomból nem jelölt allergén miatt

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékét, valamint az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik – közölte a Nébih.

Az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.