×

Otthon

Hangolódj mécsesekkel az őszre!

A gyertya- és mécses lángja bármely évszakban jó hangulatot teremt, de talán ősszel még kellemesebbet. Mutatunk néhány őszre hangolt mécsest, amelyekkel te is díszítheted most az otthonod.

Rövidülnek a nappalok, így jól esik meggyújtani egy-egy mécsest a szürkületben. Persze önmagában is hangulatos a gyertyaláng, de akár “fel is öltöztethetjük”. Így kellemesen őszies hangulatot adhatunk neki.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Gyümölcsös illatok
Nem is kellenek illóolajok vagy illatos mécsesek ahhoz, hogy kellemes illatot varázsolj az otthonodba. Igazi kettő az egyben megoldást mutatunk, amikor is maga a mécses tartó szolgáltatja az illatot is. Csak egy piros almára lesz szükséged vagy akár többre és egy karalábé vájóra. Az alma tetejébe vájj egy akkorra lukat, amelybe elfér a mécses. Már kész is az illatos mécses tartód.

Lámpás és tök
A mécses tartó lámpások nem csak a teraszon, erkélyen vagy a kertben mutatnak jól, hanem a lakásban a komódon is. Tegyél köré őszi terméseket és igazi kellemes díszítést hoztál létre.

Egyszerű és tökéletes
Nincs olyan háztartás, ahol ne akadna legalább egy használaton kívüli befőttes üveg. Ezek pedig kiváló mécsestartók és már önmagukban is hangulatosak. De fel is dobhatod egy kis faág dekorációval és így már egyedi is lesz. Tegyél köré néhány tobozt szintén befőttes üvegbe és könnyen porolható szobadíszt alkottál.

Azt is fontos leszögezni, hogy a mécsest és a gyertyákat minden esetben úgy helyezd el, hogy ne legyen éghető tárgy a közelében. Ha esetleg égve is felejted, akkor se legyen lakástűz a vége. Használhatsz fém tálcát vagy olyan tartókat, amelyek megakadályozzák a láng terjedését. Mi most ilyeneket mutattunk.