×

Otthon

Ősszel is vár minket a Balaton - programajánló októberre

Szerencsénkre a Balaton egész évben számtalan tartalmas programot rejt. Őszbe fordulva előtérbe kerülnek a szüreti mulatságok, zenei fesztiválok és különféle borkóstolók melyekből kedvünkre válogathatunk októberben is.

(Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Füredi Szüret (Balatonfüred, október 15–17.)

A Füredi Szüret már évek óta kulturális, turisztikai rendezvénnyé nőtte ki magát, a borkultúra kínálása mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt. Az idei rendezvény leglátványosabb programjának ezúttal is a felvonulás ígérkezik. A Szent István térről a Kisfaludy Színpadig vonuló borlovagok, gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok és lovasok menetének útvonalán borkóstolók várják az érdeklődőket.

A parton kézműves vásár, népi játszópark és koncertek. A Tagore sétányon a fesztivál ideje alatt a gasztroudvarban a Horváth-ház, a Péklány Kézműves Pékség, a Sparhelt Bistro és a Vitorlás Étterem kínálja ételeit.

Tökfesztivál (Balatonalmádi, október 16.)

A tök nem egy unalmas zöldség, hanem nagyon finom és tápláló étel, ráadásul igencsak szórakoztató dolgokat készíthetnek belőle a résztvevők. Töklámpásfaragással, tökből készült ételek kóstolójával, kézműves játszóházzal, tökkel kapcsolatos mesékkel, a Balaton körül társasjátékkal és kirakodó vásárral várja a látogatókat a balatonalmádi Tökfesztivál.

VI. Gesztenyefesztivál (Keszthely, október 16-–7.)

Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal vár a keszthelyi Tavirózsa kalandparkban október első hétvégéjén a VI. Gesztenyefesztivál. A programok között található szakmai előadás, rajzverseny, gasztro workshop, tökfaragó verseny, az ügyes gyerekek akár pedig még saját madárijesztőjüket is készíthetik.

Gasztrohegy – Világok konyhája (Badacsony, október 16–17.)

Október 16-án és 17-én újra gasztronómiai csúcsok meghódítására készül a Gasztrohegy. A népszerű rendezvényen a Badacsony egy olyan arcával ismerkedhetnek meg a látogatók, ami csak ilyenkor, a főszezon elmúltával mutatja meg magát. Nyugodt, idilli környezet, amely tökéletes lehetőséget biztosít a vidék felfedezésére és a pihenésre, mindeközben megismertet annak ízeivel és lakóinak vendégszeretetével.

A gasztrotúra személyre szabott, ugyanis mindenki maga tervezheti meg az útvonalat, miközben bejárhatja a hegyet, és villára tűzheti a helyi éttermek által külön erre az alkalomra komponált ételekülönlegességeket.

Becehegyi bortúra (Balatongyörök, október 23.)

Vezetett gyalogtúra a becehegyi pincékhez, melyen a mozogni vágyók felfedezhetik a Balaton őszi arcát. A borkóstolók a Fáró, a Lekics pincéknél, valamint a Hatod vendéglőben a falu fő utcájában lesznek, emellett Becehegyen a Simándy, Bece és a János pincék borait is megízlelhetik a résztvevők.

A címlapfotó illusztráció.