×

Otthon

Trükkök, amivel még szebb lehet az otthonunk

Meglehet, hogy minden tökéletes az otthonunkban, de mégis hiányzik valami, egy kis plusz, amitől még szebb, még rendezettebb és otthonosabb lesz minden helyiség. Ráadásul nem feltétlenül szükséges hosszú órákat vagy akár egész napokat tölteni a csinosítgatással: íme néhány egyszerű, ötperces trükk, hogy még szebb legyen az otthonunk.

Nincs mindenkinek ideje órákon keresztül katalógusokat bújni és tervezgetni, hogy egy kicsit felfrissítse, megújítsa a lakásában, házában található helyiségek külsejét. Pedig olykor nem árt egy kicsit feldobni – hogyha lehet, még szebb, még rendezettebb, még otthonosabb legyen. Mutatunk néhány egyszerű, ötperces trükköt, hogy még szebb legyen az otthonunk.

(Fotó: unsplash.com)

Fürdőszoba: kincsek a dobozokban

A legtöbben beleeshetünk abba a hibába, hogy a különböző, mindennap, de legalábbis rendszeresen használt dolgainkat csak úgy kéznél hagyjuk a polcokon. Ez így praktikus és kézenfekvő, viszont igencsak nagy kuszaságot és rendetlenséget eredményezhet. Steven Bambrel New York-i lakberendező szerint inkább vegyünk a fürdőszoba stílusához passzoló tárolókat, dobozokat, akár színes műanyagokat vagy fonott kosarakat, és tároljuk ezekben a cuccainkat, a vattapamacsoktól kezdve a szájvízig mindent.

Konyha: minimalista tisztaság

Kétlépcsős megoldást javasol Suzanne Kasler atlantai lakberendező, ha a konyha felfrissítéséről van szó. Szerinte első lépésként szelektáljuk a konyhai eszközeinket, és dobáljunk ki mindent, amit nem használunk, ami felesleges. Ami megmarad, azt tegyük be a szekrénybe, fiókokba, kamrába, bárhová, csak ne legyenek szem előtt. Második lépésként pedig a tisztára törölt felületet dekoráljuk egy virágokkal teli vázával, ami mellé helyezhetünk egy tálca süteményt és egy tálcán néhány poharat. Kasler szerint ettől otthonosabb és kellemesebb hangulatú lesz a helyiség.

Étkező: elő a gyertyákkal!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindannyiunk otthonában található néhány szál olyan gyertya, ami már hónapok vagy akár évek óta ott lapul egy doboz vagy fiók mélyén. A következő terítésnél vegyük elő az összeset, és ne csak két-három darabot helyezzünk a tányérok és tálak közé, hanem hatot vagy akár nyolcat, tízet is! Igencsak drámai hatást érhetünk el ezzel a szakemberek szerint, elegánsat és ünnepélyeset, akár mindennap.

(Fotó: unsplash.com/spacejoy)

Nappali: rendezzük a polcainkat

Rendezzük át a könyveinket – poroljuk le mindet, és ne egymás mellé állítva helyezzük vissza őket a polcokra, hanem egymás tetejére fektetve, a tetejükre tehetünk dísztárgyat vagy bekeretezett fotót, ahogyan a könyvek közé is, amolyan támaszként. A könyvtámasz egyébként is feldobhatja a látványt. Mégis törekedjünk arra, hogy ne legyenek túlzsúfolva a szekrények és polcok, hagyjuk szellősen, áttekinthetően, úgy rendezettebb érzést kelthet.

Hálószoba: tálcán tárolt tárgyak

A hálószoba egyik gyenge pontja lehet a fésülködőasztal – a különböző krémek és szépítőszerek összevisszasága miatt bármit is teszünk, valahogy sosincs rend. Vegyük kis méretű, a hálószoba stílusához passzoló tálcákat, helyezzük azokat a fésülködőasztalra, és ezeken tároljuk a különféle kencéinket, ékszereinket, sminkcuccainkat. Ne zsúfoljuk tele ezeket sem, csak a tényleg fontos, gyakran használt dolgokat hagyjuk rajta, a többi mehet a fiókba. Így igazán stílusos, ízléses és rendezett lehet a hálószobánk.

Bármelyik változtatást választjuk, az átrendezés néhány perc alatt megoldható, hogy aztán hosszú ideig élvezhessük a felfrissített, még szebb külsővel rendelkező otthonunkat.