×

Otthon

Komfortosabb vonatokkal utazhatunk a Balatonra

A legújabb járművek bisztróval és éttermi szolgáltatással várják majd az utasokat.

A legújabb járművek bisztróval és éttermi szolgáltatással várják majd a Budapest és a Balaton között közlekedő vonatok utasait.

Pünkösdtől kezdve a nap minden órájában indul majd olyan vonat a Balaton felé, ahol ezt a szolgáltatást igénybe lehet venni” – mondta Homolya Róbert, a MÁV-csoport elnök-vezérigazgatója.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta: azért is van szükség a vasút fejlesztésére, mert a nyári főszezonban egyre többen veszik igénybe a vonatot a nyaraláshoz.

2020-ban már a magyarok több mint 61 százaléka engedhet meg magának egyhetes nyaralást. Ezzel szemben 2010-ben még csak a magyarok 35 százaléka tehette ezt meg” – közölte a kormányszóvivő.

Hétfőtől, az előszezoni menetrend életbe lépésétől kezdve félóránként indulnak majd a vonatok a budapesti Déli pályaudvarról a Balatonra. Balatonfüred éppúgy elérhető lesz átszállás nélkül, mint Siófok és Fonyód.

Újdonság, hogy Pécsről naponta indul majd express vonat Keszthelyre, hétvégénként pedig a Duna-kanyarból emeletes vonattal lehet majd utazni a Balatonhoz.