Otthon

Ebben a házban örökké karácsony van és most eladó

Eladó a Karácsonyi történet című film ikonikus családi háza, mely az amerikai Ohio állambeli Clevelandben található.

A clevelandi kisváros házainak átlagos eladási ára körülbelül 136 000 dollár, azaz körülbelül 54 millió forint. Található azonban 3159 W 11th St. cím alatt egy ház, amely jócskán különbözik a többitől, és amelyet minden karácsonyrajongó egyből felismer – írja az NBC News. 

Ott található ugyanis az 1983-as Karácsonyi történet című filmből ismert Ralph „Ralphie” Parker otthona. A házat a tulajdonos nemrégiben eladásra kínálta, az árát azonban nem tudni, ugyanis értesülések szerint titoktartási nyilatkozatot kell aláírni.

„Ez egy kincs Clevelandben” – vélekedett egy szomszéd.

A vevőknek nemcsak az otthon értékét kell figyelembe venniük, mint működő clevelandi otthon és filmes helyszín – amely évente hat számjegyűre becsült látogatót vonz – hanem az egész Karácsonyi történet ottani területének megvásárlásával járó további költségeket is.

A megfelelő vevőt keresem”– mondta a 47 éves tulajdonos, Brian Jones. „Ez olyasmi, amit nemcsak birtokolsz, hanem amiről gondoskodnod is kell.”

A 1,3 hektáros területen található múzeum, ajándékbolt, bérelhető ingatlan, parkoló a múzeumok és ajándékboltok dolgozóinak, valamint Ralphie szomszédainak, a Bumpusoknak az otthona, akiknek dühöngő vadászkutyái tönkretették a karácsonyi ebédet.

A ház tulajdonosa, Jones Floridában él, és egy életen át megszállottan rajongott a filmért, apránként vásárolta meg a területet, kezdve a Karácsonyi történet fő ingatlanával, amely közel száz évvel a film 2004-es bemutatója előtt épült.

Az otthon 2006 óta turisztikai látványosság, azóta építgeti folyamatosan a birtokot. A tulajdonos azonban nem árulta el, most miért is válik meg szeretett ingatlanától.