Otthon

Egy jól megválasztott szőnyeg, ékköve lehet a lakásnak

Ha a lakás berendezéséről van szó, nemcsak a bútorok, de a szőnyegek kiválasztása is meghatározó. Fontos, hogy a szőnyeg tükrözze a szoba stílusát, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mintájú, színű és anyagú darabot választunk.

Összeszedtük, hogy a különböző stílusú enteriőrökbe, mely szőnyegek illenek a legjobban.

Eredeti perzsa szőnyeg nagypolgári stílusú lakásokba

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Az értékes, finom csomózású perzsa és keleti szőnyegek leginkább a nagypolgári lakásokba illenek. Mivel erőteljes a mintájuk, jobban mutatnak a nagyobb terekben. Fontos, hogy ne párosítsuk őket modern stílusú bútorokkal, inkább maradjunk a klasszikus fa vagy bőr anyagoknál.

Extra puha, fehér gyapjúszőnyeg letisztult stílusú lakásokba

(Fotó: illusztráció pixabay.com)

Újra hódít a dán hygge stílus, mely a letisztultság, az otthonosság és a kényelem megtestesítője. Ha szereted a puhaságot, melegséget, ezt a szőnyeget neked találták ki! Fontos, hogy ne válassz hozzá élénk színű tapétát, jobb ha a lakásban a fehér a bézs és a fa anyagú bútorok dominálnak.

Szokatlan színű és mintájú szőnyeg eklektikus stílusú lakásokba

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Ha szereted a retró hangulatot, de a modern darabokat sem szeretnéd kihagyni, akkor az eklektikus stílus való neked. Az egymástól távoli korstílusok keverésével látványos és izgalmas hatást érhetünk el. Válassz csíkos vagy körmintás szőnyeget, nyugodtan kísérletezhetsz a színek terén is, hiszen egy élénk szőnyeg csodásan feldobja majd, az egyébként klasszikus stílusban berendezett szobát.

No persze egyáltalán nem mindegy az sem, hogy valaki tart-e háziállatot a lakásban, vagy sem, ugyanis a tisztíthatóság, a strapabíróság szempontjából egészen máshogyan kell szőnyeget választani!

(Fotó: illusztráció pexels.com)