Otthon

Uncsi a nappali? Dobd fel!

Ha belegondolunk, a lakás egyik legmeghatározóbb darabja a kanapé, hiszen ennek a méretéhez, színéhez, stílusához képest rendezzük be az egész szobát.

Ha épp most rendezitek be a nappalit, vagy már meguntátok a régi, besüppedt kanapét, megmutatjuk az idei legtrendibb darabokat, hogy könnyebben rátaláljatok az igazira.

Ezekben a darabokban az is szuper, hogy egyhamar nem is fognak kimenni a divatból.

Klasszikus, húzott fehér kanapé

sofa

Nem is lehetne mellélőni ezzel az egyszerű, letisztult, időtálló bútorral, amihez szinte minden megy. A fapadlóval remekül mutat, de egy puha, fehér szőnyeggel is mennyei hatást adhat a szobának. Dobjuk fel bézs árnyalatú díszpárnákkal, hogy még otthonosabb hangulatot adjon a szobának.

Pink csoda ( Mi puhább színben mutatunk egyet)

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Ha valami izgalmasabbra vágyunk, akkor az idei trendek egyik legvagányabb választása a pink kanapé. No persze, arra figyelnünk kell, hogy a nappali többi részében ne vigyük túlzásba a rózsaszín árnyalatait, hogy a végeredmény ne babaszobára hasonlítson. De ha a megfelelő arányokat betartjuk, a falakat fehérre festjük, akkor egy fáradt rózsaszín kanapéval igazán meghitt hangulatot adhatunk kedvenc szobánknak.

Lila bársony kanapé

(Fotó: illusztráció pexels.com)

A  lila szín, hasonlóan a rózsaszínhez, nagyon magára vonzza a tekintetet, ezért fontos, hogy a szoba többi részében ne vigyük túlzásba a lila színt. Persze, egyes kiegészítőkben visszaköszönhet, mint például a függönyökön vagy a díszpárnákon, de a falakat lehetőleg hagyjuk meg fehérnek vagy tojáshéj színűnek, hogy ez a lila bútor főszerepet élvezhessen.

Bőr kanapé

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Egy ilyen darabbal igazán nagyvilági és elegáns hangulatot kölcsönözhetünk a szobának. Idén kifejezetten a sötétbarna bőr kanapék hódítanak, melyekhez csodásan mutatnak a zöld kiegészítők és a szobanövények. A dohányzóasztalt pedig fenyő vagy más fa anyagból válasszuk.