Otthon

Elemek és energiák egyensúlya a hálószobában

Az ősi kínai térrendezés az elemek és az energiák egyensúlyára törekszik az otthonunkban. Érdemes a Feng-shui elvei szerint átnézni és átrendezni a hálószobánkat, mert a negatív energiák az életünk minden területét befolyásolhatják.

Otthonunkban a csí (chi) áramlása meghatározhatja az életünk minden területét a szeretettől a gazdagságon át az egészségig. Érdemes tehát feng-shui alapelveit figyelembe véve átrendezni lakhelyünket. A hálószobában is érdemes elvégezni az átalakításokat, ugyanis az, hogy milyen jól alszunk nagyban hat a mindennapjainkra, mi több, az egészségünkre is.

Legyen rend
Az első teendő az, hogy legyen rend. Az életerő, vagyis a csí mondjuk úgy, “megbotlik” a sok felesleges tárgyban. Ezért tehát pakoljunk el minden olyan holmit, amelyet nem használunk. Ne legyen a hálószobánk a tárolóhelyiség is egyben.

De vonatkozik mindez például a sok képre is a falon. A hálószobánk nem az a hely, ahol a kirándulós és egyéb fotóinkat avagy akár festményeket ki kell rakjuk. Erre találhatunk más felületet is. Ugyanezen okból könyves polcot se telepítsünk a hálószobába. Legyen letisztult és rendezett a szoba.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Veszélyes ágyneműtartó
Az ágy alatti tárolóhely kiváló az olyan holmik eltüntetésére, amelyeket csak ritkán veszünk elő. Ugyanakkor ez nem jó ötlet, felfogja az energiát. Ne legyen az ágy alatt például cipő vagy papucs, mert megzavarhatja az álmainkat.

A hálószobából kiűzendő az előző partnerek emlékei is a fotóktól, egészen a tőle kapott hálóingig.

Tilos az elektromos kütyü
A laptopok, számítógépek, tabletek, okostelefonok és tévék helye sem a hálószobában van. Ezek mindegyike stimuláló energiával tölti fel a szobát, ahol pedig pihenni szeretnénk. Egyébként sem tanácsos már egy órával az alvás előtt ezeket a kütyüket használni, mert megzavarja az alvásunkat.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Az ágy helyzete
Az sem mindegy, hogy hol helyezzük el az ágyunkat. Fontos, hogy ne legyen a szoba közepén, mert az nem kedvez a pozitív energiának. Az sem tanácsos, hogy az ablak alá tegyük az ágyat vagy az ajtó felé fordítva. Az ágy mindkét oldalának szabadon kell maradnia, az sosem jó, ha a falnak van tolva az egyik oldala.

A legjobb ha a fejtámla észak felé néz, így a legnyugodtabb az alvás. A nyugati tájolás is megfelelő, ha az északi nem kivitelezhető.

Se tükör, se éles szélek
Tükör sem javasolt a hálószobába a feng-shui alapelvei szerint. Ha mégis lenne, akkor semmiképp ne az ágy felé nézzen. Ha nem mozdítható el vagy máshová nem helyezhető, akkor éjszakára egészen egyszerűen takarjuk le egy kendővel.

Éles szélű vagy sarkú bútorok sem javasoltak a hálószobába. Főleg, ha ezek az ágy felé néznek.
A hálószoba a nőies energiák helye, nyugodtan rendezd be lágy nőies stílusban.
Ha párkapcsolatot szeretnél, akkor páros holmikat helyezz el a hálószobában. Ne legyenek egyedi figurák.