Otthon

Mit csináljunk, ha elárasztják a lakást a bögrék?

Sokan vannak, akik imádják a bögréket, mi több, gyűjtik is őket. Ám egy idő után a gyűjteménynek már nem tud helyet adni a konyhaszekrény. Mit lehet tenni? Mutatunk néhány praktikus megoldást.

Azok, akik gyűjtik a bögréket, egy idő után helyhiánnyal küzdhetnek, pedig még annyi, de annyi bögre vár beszerzésre. Nekik mutatunk néhány praktikus megoldást arra, hogy miként tárolhatják kedvenc tárgyaikat. Így marad hely a konyhaszekrényben a többi tányérnak és edényeknek. Érdemes a konyhaszekrényben csak azokat a bögréket, csészéket tartani, amelyeket napi szinten használunk. A többit az alábbi ötletek alapján rendezhetjük el a konyhában vagy az ebédlőben. Minden esetben szükség van egy külön polcra.

( Fotó: illusztráció pexels.com)

Halmozd fel

( Fotó: illusztráció pexels.com)

Helytakarékos az a megoldás, amikor egy külön polcra kitesszük a bögréket, de úgy, hogy egymásba rakjuk őket. Így maximálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló helyet. Érdemes a hasonló színű bögréket egy toronyba tenni, így még stílusos is lesz.

Akaszd fel

( Fotó: illusztráció pexels.com)

Meglehetősen takarékos megoldás lehet az, ha egy erre a célra kialakított sínre akasztunk akasztókat és erre függesztjük fel a bögréket. Tehetjük a konyhapult fölötti falra is, de bárhova máshova is a konyhában. Az ebédlő falán is jól mutat.

Fogas bögréknek

Fotó: illusztráció unsplash.com)

Akár fogasra is akaszthatjuk a bögréket úgy, ahogy a fotón is látszik. Az ilyen típusú fogasokat megvásárolhatjuk bármely barkácsboltban és a kasszánál sem fogunk egy vagyont otthagyni értük. Már csak fel kell szerelni a fara, és mehetnek rá a bögrék.

Vicces polcok akasztókkal

Kombinálhatjuk is a polcokat és az akasztókat. Így még több bögrét tehetünk egy helyre és ezzel is maximálisan kihasználjuk a helyet. Kis konyhákban ideális. De nem csak ilyen bohókás alakú polcokat használhatunk erre a célra, hanem egyszerű, sima fenyőpolcokat is.

Lebegő polcok

( Fotó: illusztráció pexels.com)

Remek és egyedi dísze lehet a konyhának vagy az ebédlőnek, ha lebegő polcokat szerelünk fel a szabad falfelületekre. Ezekre pedig a színesebbnél színesebb bögréket helyezünk el. Rendezhetjük színek szerint, témák szerint vagy csak úgy, ahogy épp a kezünkbe kerül, mindenképpen egyedi lesz a megjelenése.

( Fotó: illusztráció pexels.com)