Otthon

Így varázsold otthonosabbá a teraszod!

Most lehet elég időnk átalakítani, felrázni a teraszunk stílusát, csodás hangulatot varázsolva neki. Aki olyan szerencsése, hogy egyáltalán van terasza, szinte kötelező kihoznia belőle a legtöbbet!

Íme az idei legstílusosabb terasz berendezési trendek, melyekkel olyan atmoszférát adhatunk ennek a kültéri résznek, hogy többé nem is akarunk már bemenni a lakásba.

Bútorozzuk be!

Most azok, akik beleszerettek a ’60-as és ’70-es évek egyik legnépszerűbb lakásberendezési irányzatába nagyon örülhetnek, hiszen ez a stílus újra visszatér 2020-ban. Itt nem kell valami nehezen kivitelezhető berendezésre gondolni, a hawaii design legfőbb alkotóeleme ugyanis a nád, és egyéb természetes anyagokból készült bútorok használata. Ez annyit tesz, hogy a műanyag székeket, ha lehet, cseréljük le olyan fából készült darabokra, melyeket nem igazán használunk a lakásban. Legyen az egy nádszék, vagy fa dohányzóasztal, a lényeg, hogy úgy tekintsünk a teraszunkra, mintha az is csak egy szoba lenne a többi közül, így egész nyugodtan bebútorozhatjuk azt. Egészen nyugodtan kivihetünk még színes díszpárnákat, terítőt az asztalra, meleg takarókat egy hűvösebb napra, vagy akár még szőnyeget is, bármit, amitől hangulatos és otthonossá válik a teraszunk.

Forrás: Instagram

Dzsungelhangulat

Forrás: Instagram

Teljesen mindegy, hogy hatalmas, vagy egészen kicsi az a terasz, a növények mindig elmaradhatatlanok. Legyen az muskátli, csüngő fukszia, különleges kövirózsa, vagy csak borostyán, mely idővel végigfut a házfalon, bármit választhatunk. A kisebb növényeknek pedig a cserepeit magunk festhetjük, díszíthetjük, hogy ezzel még otthonosabbá varázsoljuk a hangulatot.

Forrás: Instagram

Lampionok, égősorok, gyertyák

Forrás: Instagram

Mi lehetne hangulatosabb, mint egy kora tavaszi estén kivilágított erkély? Bár ez elsőre furán hangozhat, de akár a karácsonyfadíszek között félretett égősort is felhasználhatjuk, ha szépen eligazítjuk azt az erkély szélén, és van hozzá hosszabbítónk. De akár saját kezűleg is készíthetünk lampionokat, zsírpapírból, színes papírból, rafia szállal és mécsesekkel. A lehetőségek határtalanok, a lényeg, hogy ha fény áradatban úszik az erkély, akkor nincs annál romantikusabb, mint egy kora esti meghitt vacsora a családdal.

Forrás: Instagram