Otthon

Épp csak leugrottam a boltba...Nincs kifogás a biztonsági öv mellőzésére!

Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb - írták a rendőrség oldalán annak kapcsán, hogy az utóbbi időszak adatai azt mutatják, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat. Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!

CsaT(T)lakozz kampány ide vagy oda, gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseink adatai – írták a police.hu-n.

A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80%-ban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet. Pedig az öv életet menthet. Nem éri meg kockáztatni sem saját magunk, sem mások életét!

Illusztráció: police.hu

Még nagyobb felelőtlenség, hogy közel kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

A kifogások tárháza persze kimeríthetetlen:

„kényelmetlen”, vagy „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…”

Mindent (is) hallottunk már – fogalmaztak az oldalon.

Az időjárási körülmények egyre zordabbá válnak, bukósisak nélkül motorra ülni nemcsak könnyelműség, hanem szabálytalan is. Mégis több mint ötvenen játszottak ezzel orosz rulettet októberben.

„Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv. Felelősséggel tartozunk családunkért, embertársainkért egyaránt!” – üzenték.