Otthon

Budapest is bekerült Európa legromantikusabb városai közé

A közelgő Valentin-nap alkalmából összegyűjtötték Európa tíz legromantikusabb úti célját, és Budapestet az egekig dicsérték.

Hamarosan itt a Valentin-nap, a párok számára ez remek apropó egy rövid utazáshoz, sokan ilyenkor veszik célba például a szerelmesek városát, Párizst.

@hirado.hu Budapest is bekerült Európa legromantikusabb városai közé #foryou #foryourpage #hírek #hiradohu #budapest #valentinnap #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

Azonban nem Franciaország az egyetlen úti cél, amely ötvözni tudja a különleges gasztronómiai élményeket, a remek szállodákat és a különleges romantikus programokat Európában.

Az Ubuy Germany webshop a Trip Advisor adatait elemezve most rangsorolta az európai úti célokat aszerint, melyik város kínálja a legtöbb lehetőséget egy Valentin-napot együtt tölteni vágyó pár számára.

A legjobb tíz között a hetedik helyen áll Budapest, mely nemcsak gyógyvizei, de remek konyhája miatt is a legjobb célpont lehet egy kis romantikázásra.

A párok ebben az izgalmas és történelmi városban egy meleg vizes fürdőben tölthetik a Valentin-napot. A város 423 fine dining étteremmel és 16 öt csillagos szállodával rendelkezik, ráadásul több romantikus program közül is választhatnak az ide érkezők. Budapest számos étterme a nemzetközi kortárs konyhára és ínyenc kóstolómenükre specializálódott. A helyben termelt alapanyagokból készült magyaros ételeket pedig borkóstolóval egybekötve is kipróbálhatják

– olvasható az ajánlásban.

A Top 10 legromantikusabb európai város:

  1. Lisszabon
  2. Athén
  3. Párizs
  4. Prága
  5. Amszterdam
  6. Róma
  7. Budapest
  8. Madrid
  9. London
  10. Berlin

A kiemelt kép illusztráció.