Siker

Egy fotós bebizonyította: 60 év fölött is lenyűgözőek a nők

Amikor az új-zélandi fotós, Jenny O'Connor betöltötte a 60. életévét, sokat gondolkodott arról, hova tűnnek a nők 60 fölött. Miért nem láthatóak? Mi történik velük? Miért nem mesél róluk senki?

Ahogy egy kávézóban ülve a következő fotós projektjén gondolkodott, egyszer csak eszébe jutott: azzal foglalkozik majd, ami abban a pillanatban őt is a legeslegjobban érdekli. Nőkkel, akik betöltötték a hatvanadik életévüket. Ez ugyanis olyan mérföldkő egy nő életében, amely más, mint az összes eddigi. Hatvanévesnek lenni egyszerre lehet nagyon felszabadító, ugyanakkor nagyon félelmetes is egy nő számára.

Az eredmény?

Egy olyan fotósorozat, amelynek szereplője 60 nő, akik elmúltak 60 évesek. Ők mesélik el a történetüket, amely nemcsak a kortársaik számára lehet érdekes, hanem minden fiatalabb nőnek is.

A fotós a hatvan nőből összesen négy-öt hölgyet választott ki személyesen, a többiekkel nem a projekt kapcsán került először kapcsolatba. A fotózás egy beszélgetéssel kezdődött, kíváncsi volt arra, ezek a nők hogyan képzelnék el magukat a fotókon, mi jellemzi őket ebben az életszakaszban leginkább.

 

A fotókat végül albumba rendezte és könyvként kiadta. A visszajelzések megerősítették abban, hogy nagyon fontos projektet vitt végig. Azok a nők, akik szintén elmúltak már hatvanévesek, azt írták neki, hogy sokkal kevésbé érzik magukat egyedül. A hatvanévesnél fiatalabb nőket viszont megnyugtatta, hogy az élet bizony hatvanévesen sem ér véget.