Siker

Mindannyian Bridget Jonesok vagyunk

Bridges Jones nem csak egy kitalált karakter, Biridget Jones mi magunk vagyunk: esetlenségünk, fölös kilóink, tévedéseink, baklövéseink, rossz döntéseink és rossz szokásaink, azaz minden, amiért szeretni lehet minket.

Tehát nincs olyan élő nő a Földön, aki ne imádná Bridget Jones figuráját, vagy ne ismert volna benne magára. Aki mást állít, az teljesen nyilvánvalóan fél az igazságtól.

Újévi fogadalmaink

Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzőterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak.” – Természetesen minden (szingli) nőnek így kezdődik az új éve: fogadalmakat tesz, melyeket aztán február közepére elfelejt, és minden ott folytatódik, ahol a december utolsó heteinek tivornyázásában abbamaradt. De tényleg baj ez? Nem a hibáinkkal együtt, azokkal a plusz kilókkal, a rendetlenséggel és rossz szokásainkkal vagyunk tökéletesek? Végül is Bridget is így talált magának férjet: a tökéletlenségével ejtette rabul Mark Darcy szívét.

https://www.instagram.com/p/BeDxtVRn-RW/?tagged=bridgetjones

Önbizalomfröccs

Korunkban és napjainkban egy nőnek egyetlen valakire van szüksége, és az ő maga.” – Szól a szinglik himnuszának első sora, de voltaképpen minden nőnek így kellene élnie, kellő magabiztossággal, kiegyensúlyozottan és tudatában annak, hogy megáll a saját lábán, ha van párja, ha nincs.

Amikor semmi sem sikerül az életben…

Vannak bizonyos időszakok az életben, amikor minden elromlik, nem tudjuk, merre menjünk, úgy rémlik, mintha körülöttünk mindenfelé olyan rozsdamentes acélajtók csapódnának össze, mint a Star Trekben. Ilyenkor azt kell tenni, hogy legyünk hősnők és maradjunk vitézek, ne süllyedjünk bele az ivásba vagy az önsajnálatba, és minden oké.” Ehhez a gondolathoz talán nem is kell kommentárt fűzni.

Senkinek sem kellek!

Ó, miért vagyok én olyan bájtalan? Miért? Még egy poszméhes zoknit viselő férfi is borzalmasnak tart.” – Jusson eszünkbe, amikor a padlón vagyunk, mert észre sem vesznek minket, hogy szegény Bridgetet még egy méhecskés zoknit viselő férfi (a filmben ezt a részt ne keressük, ott egy rénszarvasos pulóver helyettesíti) is visszautasítja.

https://www.instagram.com/p/BdtbtcInsNZ/?tagged=bridgetjonesdiary

Törvénybe kellene foglalni

Az expasiknak soha nem lenne szabad járniuk senkivel, és nősülniük sem, hanem halálukig agglegénynek kellene maradniuk, hogy az emberlánya számára megfelelő vésztartalékot szolgáltassanak.” – A könyv egyik legnagyobb igazsága!

A boldogság titka

Felmérések bizonyítják, hogy nem a szerelem tesz boldoggá, nem is a gazdagság vagy a hatalom, hanem az elérhető célokért folytatott harc; és mi a fogyókúra, ha nem ez?” – Köszönjük, Bridget!

Bridget és az öregedés

Ha az ember egyszer rákapott az öregedés gondolatára, akkor nincs menekvés. Az élet hirtelen olyannak tűnik, mint a vakáció, amely félidőtől begyorsulva közeledik a vége felé.”

https://www.instagram.com/p/BeLdBMtDU1N/?tagged=bridgetjones

A szakításról

Az elhagyásban nem az a legrosszabb, hogy hiányzik, aki elhagyott, hogy összeroppan a közösen alkotott egész kis világ, hogy minden, amit látunk vagy csinálunk, őrá emlékeztet, hanem az a gondolat, hogy kitettük a lelkünket csak azért, hogy a szeretett lény ránk stemplizze: ELUTASÍTVA.”

Vajon ez igaz?

Általánosan elfogadott tény, hogy abban a pillanatban, amint az életed egyik területe helyreáll, egy másik látványosan ízekre hullik.”

(Helen Fielding regényét, a Bridget Jones naplóját és a Mindjárt megőrülök! Bridget Jones naplója 2. című regényeit Sóvágó Katalin fordította magyarra. Az idézetek innen valók.)