Siker

Élet a vásárcsarnokon kívül: 7 különleges budapesti piac álmos hétvégi délelőttökre

Piacra járni mindenki szeret: nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy falatnyi vidéki élet, föld és gondoskodás cseppen a hétköznapjainkba, pontosabban a hétvégéinkbe. Nézzük meg, milyen különleges piacok várnak Budapesten arra, hogy felfedezzük őket, hiszen piacra járni nem csak divat, életforma.

Pancs – Gasztro Placc

A Tűzoltó utcai Élesztőház üzemeltetői is meglátták a fantáziát a nappali romkocsmában, így a közösségi piac rajongói minden vasárnap élvezhetik a sokféle szezonális terméket. A Gasztro Placc egy a magyar őstermelőket bemutató és összefogó közösségi piac, ahol olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang, így az áruk között megtalálhatók a  szezonális zöldségek, gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek és borok. Sőt, havonta egyszer designvásárral is kiegészül az esemény, ahol hazai tervezők különleges portékáit szemlélhetjük és persze vehetjük is meg.

 

 

Czakó kert

A Tabánban lévő Tigris és Czakó utca közötti átjáró egy csodás termelői piacot rejt, mely minden szombaton 8 és 14 óra között áll a vásárlók rendelkezésére, ahová az ország legjobb termelői hozzák el portékáikat hétről hétre. Lehet kapni a zöldségeken és  a gyümölcsökön kívül sajtokat, húsféléket, virágokat, magokat, no és persze vadon termő gombákat, de más különlegességeket is. És aki a vásárlásban elfárad, az a bisztróban megkóstolhatja az itt árusított alapanyagokból készült finomságokat.

 

 

Szimpla Vásárnap – őstermelői piac 

Ebből a felsorolásból képtelenség lenne kihagyni a Szimplát, amely a város első, jól ismert romkocsmájának terültén működik. Az elmúlt öt sikeres év bebizonyította, hogy a város közepén is van helye egy nívós, minden igényt kielégítő termelői piacnak, amely vasárnaponként délelőtt 9-től délután 2-ig várja a vásárlóit, hiszen hetente nagyjából 1500–2000 ember fordul meg itt. Az árusok közük mindenki valódi termelő, szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Sőt, igazi vasárnapi hangulatú élőzene is van hétről hétre, jazz-, világ- és népzenei zenekarok tolmácsolásában.

 

 

Wekerlei Kispiac

A kispestiek bizonyára ismerik és gyakran látogatják is a Wekerlei Kispiacot, amely vasárnap kivételével minden nap nyitva tart, kedden és pénteken délelőtt hagyományos piacnap van a Gutenberg körúton, csütörtök délutánonként 16.00–19.00 között pedig őstermelői, illetve biopiac. Az őstermelők és vállalkozók fából készült tetős asztalokon folytathatnak árusítást a hangulatos környezetben.

 

Mom Biopiac

Akinek igazán fontos a minőség, az egészen biztosan járt már a híres biopiacon, ahol kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező biotermékek árusíthatók, és ezt szigorúan ellenőrzik is a fenntartók. Minden szombaton, ha esik, ha fúj, reggel 6 és délután 1 között várják a vásárlókat a Csörsz utcában.

 

 

Pici Piac

Persze nemcsak friss zöldségért és gyümölcsért érdemes kikelni hétvégi reggeleken az ágyból, hanem például egy baba-mama-gyerek dizájnervásár miatt is. A Pici Piacon közel 50 magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várják a kismamákat, gyerekeket, családokat. Minden korosztály garantáltan jól érzi majd magát. A szervezők nemcsak csodás cuccokkal, de kuponokkal, nyereményjátékokkal, kedvezményekkel és színes családi programokkal várják az érdeklődőket.

 

 

DIP Design Passage

Ez a kifejezetten barátságos kézműves-iparművész vásár Budapest belvárosában, a Király utcában kerül megrendezésre minden hónap  második szombatján. Számos olyan fontos hazai tervező van, akikkel csak itt lehet személyesen találkozni, kézbe venni a termékeit. Azon se lepődjünk meg, ha utcazenészekbe botlunk, a kellemes hangulat garantált.